Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

EU lanserar världens största civila robotprogram: 240,000 nya jobb väntas

DELA MED SIG:

publicerade

on

100000000000070600000AD41D6CECF5Smakämnen Europeiska kommissionen och 180 företag och forskningsorganisationer (under paraplyet av euRobotics) har idag (3 juni) lanserat världens största civila forsknings- och innovationsprogram inom robotik. Initiativet omfattar tillverkning, jordbruk, hälsa, transport, civil säkerhet och hushåll. SPARC – är EU:s industripolitiska insats för att stärka Europas position på den globala robotmarknaden (60 miljarder euro per år till 2020). Detta initiativ förväntas skapa över 240,000 42 jobb i Europa och öka Europas andel av den globala marknaden till 4 % (en ökning med 700 miljarder euro per år). Europeiska kommissionen kommer att investera XNUMX miljoner euro och euRobotics 2.1 miljarder euro.

Europeiska kommissionens vice ordförande NeelieKroesEU sade: "Europa måste vara en producent och inte bara en konsument av robotar. Robotar gör mycket mer än att ersätta människor – de gör ofta saker som människor inte kan eller vill göra och det förbättrar allt från vår livskvalitet till vår säkerhet. Att integrera robotar i den europeiska industrin hjälper oss att skapa och behålla jobb i Europa. " (SPEECH / 14 / 421)

euRobotics vd Bernd Liepert sa: "SPARC kommer att säkerställa konkurrenskraften för den europeiska robotindustrin. Robotbaserade automationslösningar är avgörande för att övervinna dagens mest pressande samhällsutmaningar – från demografisk förändring till mobilitet till hållbar produktion. "

Robotics gör det möjligt för företag att fortsätta tillverka i Europa, dit de annars skulle kunna flytta verksamheten till lägre kostnadsländer. Men potentialen med robotik sträcker sig långt bortom fabriken: från att hjälpa sjuksköterskor på sjukhus till att inspektera farliga kraftverk och tråkigt jordbruksarbete. Autonoma bilar och drönare är andra exempel på robotar. (se: Vad robotar kan göra för dig).

Bakgrund

Projektet startar kl AUTOMATICA 2014 konferens i München.

SPARC är öppet för alla europeiska företag och forskningsinstitutioner. Det partnerskap som lanserades idag är baserat på ett kontrakt undertecknat med euRobotics aisbl den 17 december 2013 (pressmeddelande).

Annons

Den första ansökningsomgången relaterade till SPARC genomförs under pelaren LEIT – Ledarskap inom möjliggörande och industriell teknik av EU:s nya forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 # H2020.

Nästa ansökningsomgång kommer att publiceras i oktober 2014 med en deadline i april 2015. Håll utkik via @RoboticsEU – ta reda på mer om EU-stöd till robotteknik och exempel på finansierade projekt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend