Anslut dig till vårt nätverk!

konst

Fellini: Circus of Light

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

felliniUtställningen Fellini: Circus of Light är en introduktion till verk av filmregissören Federico Fellini (1930 - 1993) som avslöjar kritiska aspekter av den italienska maestros universum. Fellini är känd som en av de mest inflytelserika filmskaparna i det europeiska biografen från 20-talet och berömdes för sin signatur-stil som kombinerar fantasi och flamboyans inom de sociala realiteterna i Italien efter andra världskriget. Hans inställning till humanism är baserad på hans personliga erfarenhet, blandad med fiktiva berättelser.

ADM Gallery 1 har en uppslukande miljö baserad på ett av Fellinis närmaste teman - cirkusen. Galleriet är tillägnad Fellinis filmprotagonister och belyser de många karaktärerna i Fellinis värld, hämtade från hans klassiker som t.ex. La Strada (1954), (1963), Juliet Andarnas (1965), Satyricon (1969), Clowns (1971), Amarcord (1973), Fellinis Casanova (1976), Intervju (1987) bland andra.

ADM Gallery 2 visar mer än 50 verk från samlingen av Fellini Foundation for Cinema, som består av fotografier, filmaffischer och originalteckningar som dokumenterar Fellinis stora oeuvre. Liksom pentimenti som syns i blekande fresker som avslöjar spår av tidigare arbetsprocesser, är denna presentation utformad som ett utrymme som symboliserar en labyrint i ljus och skugga, och föreslår en symbios mellan det groteske och det sublima, och det heliga och det profane.

Fellini: Circus of Light är det kollektiva resultatet av många konstnärer från ADM, som övar inom disciplinerna mode, grafik, produkt, ljud och visuella effekter, samt film och marionett som arbetar tillsammans för att avslöja komplexiteten i en av de mest övertygande författare från 20th århundradet

Event: Fellini: Circus of Light
Datum: 12 November 2015 - 13 Februari 2016
Tid: Man till Fre: 10-17h
Lör: 12-17h
(* Stängt på söndagar, helgdagar och helgdagar)
Plats: School of Art, Design and Media (ADM) gallery
Nanyang Technological University
81 Nanyang Drive
Singapore 637458
Inträdet är gratis.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend