Anslut dig till vårt nätverk!

Bio

#EuropeanCinemaNight – 34 EU-städer erbjuder gratis visningar av europeiska filmer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den första upplagan av European Cinema Night äger rum den 3-7 december 2018 i hela EU.

Kommissionären för digital ekonomi och samhälle Mariya Gabriel sa: "Bio är en viktig del av vår rika och mångfaldiga europeiska kultur och bidrar till att stärka banden mellan människor som känner samma passion och känslor på en film. De europeiska biokvällarna är ett tillfälle att visa denna mångfald och att illustrera vikten av att stödja en rik, fri och mångsidig filmproduktion.”

Utbildnings-, kultur-, ungdoms- och idrottskommissionär Tibor Navracsics tillade: "Europeiska filmer är en del av vårt kulturarv som vi har firat hela året med målet att göra den tillgänglig för alla. I denna anda kommer de europeiska biokvällarna att visa medborgarna hur europeisk politik är kopplad till deras liv, till de känslor de känner på biografer och hur de genom att delta i ett lokalt evenemang kan vara en del av en upplevelse som delas över hela Europa.”

European Cinema Night lanserades som en del av Creative Europe Media-programmet, som har stött den europeiska audiovisuella sektorn under de senaste 27 åren. Under loppet av en vecka kommer ett 50-tal gratis visningar att äga rum i hela EU.

Mer information finns i en pressmeddelande, faktablad och en interaktiv karta med alla visningar och medverkande biografer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend