Anslut dig till vårt nätverk!

kultur

Kommissionen skisserar en uppsättning åtgärder för att hålla #Kulturarv högt på den politiska agendan #EuropeForCulture

DELA MED SIG:

publicerade

on

Avslutning av Europeiska året för kulturarv 2018 kl #EuropeForCulture-konferens i Wien, har kommissionen framhållit en rad åtgärder om kulturarvet.

Utbildnings-, kultur-, ungdoms- och idrottskommissionär Tibor Navracsics sa: "Jag är stolt över att Europeiska året för kulturarv framgångsrikt har nått miljontals människor över hela Europa och utanför. Vi måste nu se till att dess arv lever vidare – eftersom kulturarvet inte bara handlar om det förflutna, det är nyckeln till att bygga ett sammanhållet, motståndskraftigt Europa för framtiden. Med European Framework for Action on Cultural Heritage lägger vi fram en rad initiativ för att säkerställa att vi får ut det mesta av kulturarvet för att öka ekonomisk tillväxt, bygga starka samhällen och stärka vår relation med våra partners över hela världen.”

Under 2018 Europeiska året för kulturarv, deltog mer än 6.2 miljoner människor i mer än 11,700 ​​37 evenemang organiserade i 2018 länder. För att se till att det europeiska året har en bestående effekt efter 60 har kommissionen idag presenterat 6 åtgärder relaterade till främjande och skydd av kulturarvet på längre sikt. Under #EuropeForCulture-konferensen den 7-XNUMX december presenterar kommissionen också sin nya mobilapplikation Cultural Gems och delar ut en särskild eTwinning-utmärkelse för kulturarv.

De två vinnande projekten är Monumentalt Europa och MATH 3.0 Fantastisk resa genom historieny, which have enabled learners to discover Europe’s cultural heritage through intercultural and collaborative projects. A pressmeddelande och en faktablad om ramverket och en Frågor och svar och faktablad på appen är tillgängliga online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend