Jean-Claude Juncker tilldelades European Leader of the Year Award

Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker (avbildad) blev tilldelad årets europeiska årsledare på den andra europeiska ledarskapsprisutdelningen på 6 May, som organiserades av det europeiska affärstoppmötet i samarbete med den internationella nyhetskanalen Euronews.

Jean-Claude Juncker har under de senaste fem åren varit ledamot av Europeiska kommissionen vid en tid av stora utmaningar för Europeiska unionen. När han förbereder sig för att lämna kommissionens ordförandeskap, erkänner denna pris den inverkan Jean-Claude Juncker har haft på ett ständigt föränderligt Europa.

Jean-Claude Juncker mottog priset vid en gala ceremoni som avslutade den första dagen på det europeiska affärstoppmötet på Egmont Palace i Bryssel. De övriga nominerade i kategorin European Leader of the Year var Europakommissionär Cecilia Malmström och kommissionens chefsförhandlare för Brexit Michel Barnier.

De andra vinnarna av utmärkelserna är:

· Årets europeiska personlighet: Zuzana Čaputová, Slovakiens president

· Årets europeiska innovatör: Yvan Bourgnon, VD för Sea Cleaners

· Årets europeiska företagsociala initiativ: Saori Dubourg, Senior Vice President i BASF: s globala mångsidighets- och inkluderingsprojekt

· Europeiska entreprenören av året: Markus Kessler & Vincent Zimmer, Kiron Open Higher Education

För att få veta mer om vinnarna och nominerade, klicka på här.

European Business Summit Managing Partner Jean de Gheldere sa: "Vi är stolta över att presentera dessa utmärkelser till enastående individer som stärker Europas kärnvärden och formar Europas och dess medborgares framtid"

Euronews VD Michael Peters sa: "Vi är stolta över att kunna samarbeta med europeiska toppmötet i dessa prestigefyllda utmärkelser och erkänna en mångfald av anmärkningsvärda europeiska ledare. Valet av Jean-Claude Juncker som Europas årliga ledare är en naturlig, eftersom han förbereder sig för att lämna Europeiska kommissionen. Över fem år presiderade han en institution, som har fått ta itu med många utmaningar, inte minst av vilka Brexit. Jag vill gratulera var och en av vinnarna ikväll. "

Den europeiska ledarskapsutmärkelsen erkänner framstående framgångar inom näringsliv, politik, entreprenörskap och innovation. Vinnarna valdes av en jury av experter från företag, akademi och media, inklusive Pierre Gattaz (BusinessEurope), Ann Mettler (EPSC), Gardenia Trezzini (Euronews), Bart Becks (Euractiv) och Celia Moore (CSR Europe).

Arrangemanget - som deltagits av beslutsfattare på hög nivå, företagsledare och nyckelpartner i EBS och Euronews - sändes direkt av Euronews, streamad på Facebook och webbplatsen European Leadership Awards.

Europeiska ledarskapspriser

De europeiska ledarskapspriserna är en prestigefylld och välrenommerad prisutdelning som erkänner enastående framgångar inom affärer, politik, entreprenörskap och innovation. Börjat i 2018 som ett joint venture av Euronews och European Business Summit, varje år väljs vinnare av en jury av experter från företag, akademi och media.

Europeiskt företagstoppmöte

European Business Summit är en välkänd organisation som skapar och stöder nätverk och debatterar händelser i Bryssel, inklusive vårt största och mest prestigefyllda evenemang - det årliga europeiska toppmötet för företag. Vårt huvudsyfte är att samla företag och politik tillsammans och stimulera tänkande på de mest utmanande europeiska frågorna. Genom sina händelser och publikationer levererar EBS ett inspirerat och informerat bidrag till beslutsfattandet i Europa. EBS stöds av FEB (Federation of Enterprises in Belgium) och BUSINESSEUROPE. EBS är också stolt över att erkänna den höga beskyddelsen av Hans Majestät Belgiens kung.

Euronews

Euronews, den största internationella nyhetskanalen i Europa, ger människor möjlighet att skapa sin egen åsikt. Euronews är unapologiskt opartisk och syftar till att erbjuda en mångfald synvinklar. Euronews löfte till tittare och gäster är: "Alla synpunkter, alla röster, alla välkomna".

Sedan lanseringen i 1993 i Lyon, Frankrike, har Euronews levererat pålitliga nyheter på ett icke-partisamt och djupt sätt till publiken över hela världen som når nästan 400 miljoner hem i 160-länder. Det når fler tittare på kontinentala Europa än någon av sina rivaler.

I 2017 ersatte Euronews sin modell och lanserade 12 distinkta plattformsutgåvor och blev världens första "glocal" -nyhetsmärke. De olika utgåvorna gör det möjligt för Euronews att leverera skräddarsydd innehåll som är relevant för varje publik.

Med ett team av 600-journalister av mer än 30 olika nationaliteter täcker Euronews 12-utgåvor världsnyheter 24 / 7 på arabiska, engelska, franska, tyska, grekiska, ungerska, italienska, persiska, portugisiska, ryska, spanska och turkiska.

I 2016 lanserade Euronews-koncernen sin systerkanal, det första panafrikanska flerspråkiga och oberoende nyhetsutbudet, Africanews. Från Pointe-Noire, Republiken Kongo, producerar ett team av 85-proffs från 15 nationaliteter rullande nyheter samtidigt på engelska och franska.

I juni 2017 meddelade NBC News och Euronews sitt partnerskap. NBC News förvärvade 25% av bolaget för att göra en betydande finansiell investering i Euronews för att stödja utökad nyhetsdekning och programmering.

European Leadership Awards 2019 jury

Juryen för 2019 inkluderar Pierre Gattaz (BusinessEurope), Ann Mettler (EPSC), Gardenia Trezzini (Euronews), Bart Becks (Euractiv) och Celia Moore (CSR Europe). Utmärkelsekategorierna är årets europeiska årsledare, årets europeiska personlighet, årets europeiska innovatör, årets europeiska företagsociala initiativ och årets europeiska entreprenör.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , ,

Kategori: En framsida, domar, EU, Europeiska kommissionen, Livsstil

Kommentarer är stängda.