Anslut dig till vårt nätverk!

Utmärkelser

Jean-Claude Juncker tilldelades European Leader of the Year Award

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker (avbildad) tilldelades utmärkelsen European Leader of the Year vid den andra European Leadership Awards-ceremonin den 6 maj, anordnad av European Business Summit i samarbete med den internationella nyhetskanalen Euronews.

Under de senaste fem åren har Jean-Claude Juncker stått vid rodret för EU-kommissionen i en tid av stora utmaningar för Europeiska unionen. När han förbereder sig för att lämna ordförandeskapet för Europeiska kommissionen, erkänner detta pris den inverkan Jean-Claude Juncker har haft på ett ständigt föränderligt Europa.

Jean-Claude Juncker tog emot priset vid en galaceremoni som avslutade den första dagen av European Business Summit i Egmontpalatset i Bryssel. De övriga nominerade i kategorin Årets Europaledare var EU-kommissionär Cecilia Malmström och kommissionens chefsförhandlare för Brexit Michel Barnier.

De andra vinnarna av priserna är:

·       Årets europeiska personlighet: Zuzana Čaputová, Slovakiens president

·       Årets innovatör i Europa: Yvan Bourgnon, VD för Sea Cleaners

·       European Corporate Social Initiative of the Year: Saori Dubourg, Senior Vice President för BASF:s globala projekt för mångfald och inkludering

Annons

·       Årets entreprenör i Europa: Markus Kessler & Vincent Zimmer, Kiron Open Higher Education

För att ta reda på mer om vinnarna och nominerade, klicka här..

European Business Summit Managing Partner Jean de Gheldere sa: "Vi är stolta över att dela ut dessa utmärkelser till framstående individer som stärker Europeiska unionens kärnvärden och formar Europas och dess medborgares framtid"

Euronews vd Michael Peters sa: "Vi är stolta över att samarbeta med European Business Summit i dessa prestigefyllda utmärkelser som ett erkännande av en mångfald anmärkningsvärda europeiska ledare. Valet av Jean-Claude Juncker som "årets europeiska ledare" är naturligt, eftersom han förbereder sig för att lämna Europeiska kommissionen. Under fem år var han ordförande för en institution som har fått hantera många utmaningar, inte minst Brexit. Jag vill gratulera alla vinnarna ikväll.”

Prisceremonin för European Leadership erkänner enastående prestationer inom näringsliv, politik, entreprenörskap och innovation. Vinnarna utsågs av en jury bestående av experter från näringslivet, akademin och media, inklusive Pierre Gattaz (BusinessEurope), Ann Mettler (EPSC), Gardenia Trezzini (Euronews), Bart Becks (Euractiv) och Celia Moore (CSR Europe).

Evenemanget – med deltagande av beslutsfattare på hög nivå, företagsledare och nyckelpartner till EBS och Euronews – sändes live av Euronews, streamades på Facebook och European Leadership Awards webbplats.

European Leadership Awards

European Leadership Awards är en prestigefylld och välrenommerad prisceremoni som uppmärksammar enastående prestationer inom näringsliv, politik, entreprenörskap och innovation. Startades 2018 som ett joint venture av Euronews och European Business Summit, och varje år utses vinnarna av en jury bestående av experter från näringslivet, akademin och media.

Europeiskt företagstoppmöte

European Business Summit är en välkänd organisation som skapar och stödjer nätverks- och debattevenemang i Bryssel, inklusive vårt största och mest prestigefyllda evenemang – det årliga European Business Summit. Vårt huvudsakliga mål är att föra samman näringsliv och politik och stimulera tänkandet kring de mest utmanande europeiska frågorna. Genom sina evenemang och publikationer levererar EBS ett inspirerat och informerat bidrag till policyskapande i Europa. EBS stöds av FEB (Federation of Enterprises in Belgium) och BUSINESSEUROPE. EBS är också stolta över att erkänna det höga beskyddet av Hans Majestät Belgarnas kung.

Euronews

Euronews, den internationella nyhetskanalen nummer ett i Europa, ger människor möjlighet att bilda sin egen uppfattning. Euronews är opartisk och strävar efter att erbjuda en mångfald av synpunkter. Euronews löfte till både tittare och gäster är: "All Views, All Voices, All Welcome".

Sedan lanseringen 1993 i Lyon, Frankrike, har Euronews levererat tillförlitliga nyheter på ett partipolitiskt obundet och djupgående sätt till publik över hela världen och når nästan 400 miljoner hem i 160 länder. Den når fler tittare på den europeiska kontinenten än någon av dess konkurrenter.

Under 2017 bytte Euronews ut sin modell och lanserade 12 distinkta plattformsoberoende utgåvor, och blev världens första "glokala" nyhetsvarumärke. De olika utgåvorna gör det möjligt för Euronews att leverera skräddarsytt innehåll som är relevant för varje publik.

Med ett team på 600 journalister av mer än 30 olika nationaliteter täcker Euronews 12 upplagor världsnyheter 24/7 på arabiska, engelska, franska, tyska, grekiska, ungerska, italienska, persiska, portugisiska, ryska, spanska och turkiska.

2016 lanserade Euronews-gruppen sin systerkanal, den första panafrikanska flerspråkiga och oberoende nyhetsbyrån Africanews. Från Pointe-Noire, Republiken Kongo, producerar ett team av 85 proffs från 15 nationaliteter rullande nyheter samtidigt på engelska och franska.

I juni 2017 tillkännagav NBC News och Euronews sitt partnerskap. NBC News förvärvade 25% av företaget för att göra en betydande finansiell investering i Euronews för att stödja utökad nyhetsbevakning och program.

Juryn för European Leadership Awards 2019

I juryn för 2019 ingår Pierre Gattaz (BusinessEurope), Ann Mettler (EPSC), Gardenia Trezzini (Euronews), Bart Becks (Euractiv) och Celia Moore (CSR Europe). Priskategorierna inkluderar Årets ledare i Europa, Årets europeiska personlighet, Årets innovatör i Europa, Årets europeiska företagssociala initiativ och Årets europeiska entreprenör.

Dela den här artikeln:

Trend