Upset hinduer uppmanar Amsterdam bryggeri att ta bort #LordGanesh bild från öl och be om ursäkt

Upset Hindus uppmanar Amsterdam (Nederländerna) Friekens Brewery (Friekens Brouwerij) att be om ursäkt och inte använda hinduisk gud Lord Ganeshs bild för sin IPA (India Pale Ale) öl, som kallar det mycket olämpligt.

Hinduist statsman Rajan Zed, i ett uttalande i Nevada idag, sade att olämplig användning av hinduiska gudar eller begrepp eller symboler för kommersiell eller annan agenda inte var okej eftersom det skadade devoteesna.

Zed, som är president för Universal Society of Hinduism, indikerade att Lord Ganesh var högt vördad i hinduismen och han var tänkt att dyrkas i tempel eller hemma och inte användas för att sälja öl. Dessutom kopplade en gud med en alkoholhaltig dryck mycket respektlöst, tillade Zed.

Hinduism var världens äldsta och tredje största religion med omkring 1.1-miljarder adherents och en rik filosofisk tanke; och det bör inte tas frivolöst. Symboler av någon tro, större eller mindre, bör inte misshandlas, noterade Rajan Zed.

Det var djupt trivialiserande av oerhört vördade hinduiska gudinnan Lord Ganesh som skulle visas på en ölmärkning med vad som tycktes vara en hoppblomma (främst används för att göra öl) i en hand och en flaska i en annan hand och hans vahana (mount) mus dricka från en flaska, sade Zed.

I hinduismen är Lord Ganesh dyrkad som visdomens gud och borttagare av hinder och åberopas före början av ett större företag.

Friekens Brewery beskriver sin IPA (ALC. 6,6% VOL) ​​öl som: "Denna nektar av gudarna är en nästan transcendental uppenbarelse av intensiv smakupplevelse. Öl som Ganesh, den sympatiska hinduiska gudomen med elefanthuvudet, ser ner i oförskämd välvilja ! ... Inte en öl för svag hjärta. "

Friekens Brewery, vars tagline är "Läcker öl, bryggd med kärlek", hävdar att man har brugt specialbier i flera år. Sid Benson är enligt uppgift bryggaren.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, Hinduismen, Holland, Livsstil, Religion

Kommentarer är stängda.