Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Upset hinduer uppmanar Amsterdam bryggeri att ta bort #LordGanesh bild från öl och be om ursäkt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Upprörda hinduer uppmanar Amsterdam (Nederländerna) baserade Friekens Brewery (Friekens Brouwerij) att be om ursäkt och att inte använda den hinduiska gudomen Lord Ganeshs image för sin IPA (India Pale Ale) öl, och kallar det mycket olämpligt.

Den hinduiska statsmannen Rajan Zed sa i ett uttalande i Nevada idag att olämplig användning av hinduiska gudar eller begrepp eller symboler för kommersiell eller annan agenda inte var okej eftersom det skadade de hängivna.

Zed, som är president för Universal Society of Hinduism, indikerade att Lord Ganesh var mycket vördad inom hinduismen och att han var avsedd att dyrkas i tempel eller hemhelgedomar och inte användas för att sälja öl. Dessutom var det väldigt respektlöst att koppla en gudom till en alkoholhaltig dryck, tillade Zed.

Hinduismen var den äldsta och tredje största religionen i världen med cirka 1.1 miljarder anhängare och en rik filosofisk tanke; och det ska inte tas oseriöst. Symboler för någon tro, större eller mindre, bör inte misshandlas, noterade Rajan Zed.

Det var djupt trivialiserande av den oerhört vördade hinduiska gudomen Lord Ganesh att porträtteras på en öletikett med vad som såg ut att vara en humleblomma (främst använd för att göra öl) i ena handen och en flaska i en annan hand, och hans vahana (mount) mus som dricker ur en flaska, konstaterade Zed.

Inom hinduismen dyrkas Lord Ganesh som vishetens gud och som avlägsnar hinder och åberopas före början av något större åtagande.

Friekens Brewery beskriver sin IPA (ALC. 6,6% VOL) ​​öl som: "Denna gudarnas nektar är en nästan transcendental uppenbarelse av intensiv smakupplevelse...Öl som Ganesh, den sympatiska hinduiska gudomen med elefanthuvudet, ser ner på i berusad välvilja!... Inte en öl för svaga hjärtan.”

Annons

Friekens Brewery, vars slagord är "Tasty beer, brewed with love", säger sig ha bryggt specialöl i flera år. Sid Benson är enligt uppgift bryggaren.

Dela den här artikeln:

Trend