Billigare telefonsamtal mellan EU-länder, en verklighet från idag

| Kan 15, 2019

Från och med idag, onsdag 15 maj, kommer telefonsamtal mellan EU-länderna att bli billigare tack vare den europeiska elektronisk kommunikationskoden, som antogs av Europaparlamentet i november förra året.

Den nya lagen täcker priset för samtal med högst 19 eurocents för både mobila och fasta samtal (så kallade "samtal inom EU") och det klarar också SMS med högst 6 eurocenter. Antagandet av denna förordning var nästa steg efter att EU upphävde roamingkostnaderna i 2017, som redan capped samtal och texter till nationella räntor medan roaming i andra EU-länder.

Efterfrågade, vice ordförande i utskottet för den inre marknaden och konsumentskyddsmedlemmet Dita Charanzová sade: "Jag är stolt över vad vi har uppnått för europeiska konsumenter. Priserna har varit orättvist höga för länge. Vi är en union och det fanns ingen logisk anledning till dessa kostnader. Jag hoppas att detta kommer att vara slutet på bill-chock i Europa. "

Förutom in-EU-samtal innehåller den nya lagen också mer långsiktiga och principiella åtgärder. Från och med 2020 har varje europeisk medborgare rätt till en prisvärd bredbandsanslutning. Lagen kräver att varje europeiskt land, genom antingen en kupong eller en socialt taxa, säkerställer att låginkomst eller nackdel borgerna har råd med en internetanslutning.

"Internet måste ses som ett verktyg. Precis som vi inte skulle neka tillgång till el eller gas eller vatten, bör ingen nekas tillgång till internet bara för att de är missgynnade, "tillade Charanzová.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Datateknik, EU, Europaparlamentet, Livsstil

Kommentarer är stängda.