Anslut dig till vårt nätverk!

Livsstil

The Death of Online Dating Stigma

DELA MED SIG:

publicerade

on

Under lång tid efter starten som bransch stigmatiserades idén om nätdejting. Även om de som engagerade sig i jakten visste annat, var allmänhetens uppfattning att det var ett dumt tillvägagångssätt som i onödan skakade traditioner. Under de senaste åren har dock denna attityd konsekvent utmanats tillräckligt för att helt omkullkastas. Med yngre generationer som vänder sig till onlinesystem för att träffa partners, har miljön utvecklats, så hur kom vi hit?

Vara förberedd

Även om onlinedejting kan ha mycket positiva resultat, precis som allt annat på nätet, är det bäst att först vara beredd på dåliga skådespelare. Som många av oss har lärt sig kan anonymiteten som ges online driva bedragare, och som nämnts i denna artikel om bedrägerier av ExpressVPN, online dating sorten kan ta många former. Populära nätdejtingbedrägerimetoder som behandlas i den här artikeln inkluderar bedrägeriet att be om hjälp, där en person förfalskar intimitet för att vinna förtroende och ta en annan persons pengar. En annan populär metod är att länka datum till skadlig kod, för att få kontroll över en persons enheter för att stjäla identifierande eller ekonomisk information. Låt inte detta avskräcka dig, men precis som alla andra delar av webbupplevelsen är det enkelt att vara säker om du använder ett proaktivt tillvägagångssätt.

Slåss för det traditionella

Svaret på varför traditionalister trycker på för äldre former av dejting är inte alltid komplicerat, det kan helt enkelt komma från tanken att äldre metoder är lika bra, och nya saker betyder dåligt. Detta kan tyckas vara en reducerande synpunkt, men som historien har visat med streaming, videospel, e-boksläsare och smartphones, är det ofta sant ändå. Som noterat av Bentley, representerar nytt en rädsla av förlust, en förändring av en världsbild som kan vara svår att möta. Skillnaden i dag kommer från hur tillräckligt många människor verkligen är engagerade i nya system, med erfarenhet som långsamt tvingar fram ett skifte i långvariga allmänna åsikter.

Ett drag mot den nya världen

När det gäller populariteten för nya onlinedejtingsystem måste vi överväga varför människor vänder sig till dessa system, och verklig statistik över hur ofta de används nu. Varför är något enkelt, eftersom vuxnas moderna liv alltid har gjort det svårt att hitta möjligheter till dejter. Detta är särskilt fallet för dem som inte gillar barer eller inte bryr sig om att slumpmässigt närma sig andra för att ta reda på om de är intressanta eller singlar. På en dejtingsajt eller app vet du vad du går för och du har en mycket bredare räckvidd, vilket sparar tid, ansträngning, tafatthet och sårade känslor.

Antagandet av onlinedatum förändras alltid, som tas upp i denna undersökning av Statista. I en undersökning från 1995 till 2017, när internet gick från nytt till allestädes närvarande, ökade andelen heterosexuella par som träffades online från 2 % till 39 %. Med en annan studie från Statista som beskriver nästan en fördubbling av intäkterna från världsomspännande betalda online dating från 2017 till 2023, utbyggnaden av denna typ av anslutning fortsätter oförminskad.

När sociala medier och mobilappar fortsätter att ta över, var tillväxten av onlinedejting i den här världen bara en tidsfråga. Det kan ha tagit några decennier att skaka av sig tidigt stigmat och hitta sina fötter, men för användare idag i alla åldrar har online-metoder för dejting snabbt blivit ett föredraget val. Det finns mycket att vinna på det här sättet, och lite att förlora, bli inte förvånad över att se denna form av kontakt alltmer representera status quo under det kommande decenniet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend