Anslut dig till vårt nätverk!

Bio

European Cinema Night 2021: EU-stödda filmer som visas över hela Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den fjärde upplagan av European Cinema Night började den 6 december, med fem dagars gratis visning av EU-stödda filmer över hela Europa. Nästan 80 biografer i 27 länder kommer att delta i denna upplaga, som syftar till att föra europeiska filmer närmare medborgarna, samtidigt som den hyllar den europeiska kulturens rikedom och mångfald. Efter framgången med den första hybridupplagan som organiserades 2020, samarrangeras detta initiativ återigen av MEDIA-sektionen i programmet Creative Europe och nätverket "Europa Cinemas". Alla filmvisningar kommer att äga rum i enlighet med gällande nationella åtgärder relaterade till covid-19-pandemin. För detta ändamål erbjuder vissa biografer onlinevisningar. Visningarna kommer att kompletteras med andra aktiviteter som syftar till att engagera publiken, såsom frågestunder med teamet, presentationer och debatter. Dessutom kommer den 34:e upplagan av European Film Prize, där 12 titlar med stöd av MEDIA-programmet tävlar om priser, att äga rum den 11 december i hybridformat. European Cinema Night och European Cinema Awards har särskild betydelse i år i samband med 30 år av MEDIA, som firar EU:s fortsatta stöd till den audiovisuella industrin under decennierna och lyfter fram branscharbetet, framför och bakom kameran.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend