Anslut dig till vårt nätverk!

Filmfestivaler

Fem MEDIA-stödda filmer hedrade filmfestivalen i Cannes 2021

DELA MED SIG:

publicerade

on

Fem EU-finansierade titlar har fått utmärkelser i denna 74: e upplagan av Cannes Film Festival, som avslutades på lördag (17 juli) med en avslutningsceremoni. titanav Julia Ducournau, som fick EU-stöd för sin utveckling, var nattens stora vinnare och tilldelades den prestigefyllda Palm d'Or. Dessutom, Fack n.6, av Juho Kuosmanen, fick Grand Prix. Lamm, av Valdimar Jóhannsson och Böner för de stulna, av Tatiana Huezo, fick priser i kategorin "Un certain regard". Dessutom, Olga, av Elie Grappe, tilldelades vid La Semaine de la Critique-tävlingen.

En summa av 17 MEDIA-stödda filmer tävlade om utmärkelser i årets utgåva av festivalen i flera kategorier, inklusive den officiella tävlingen, "Un certain regard", "Out of competition", "Cannes Premiere" och "Special screening", samt i festivalens parallella tävlingar : The Directors 'Fortnight och La Semaine de la Critique. Sammantaget investerade EU mer än 2.1 miljoner euro genom MEDIA sträng av Creative Europe-programmet för utveckling och internationell distribution av dessa sjutton titlar. Dessa och många andra produktioner kommer att presenteras inom ramen för 30 års MEDIA kampanj, som hyllar EU: s fortsatta stöd till den audiovisuella industrin under de senaste tre decennierna, och framhäver branschens arbete både framför och bakom kameran och den verkliga effekten av EU: s stöd i sektorn.

Annons

Europeiska kommissionen

Kommissionen lanserar "CharactHer" -kampanj för att stärka alla talanger inom film- och medieindustrin

publicerade

on

Vid Cannes Film Festivalär kommissionen lansera an kampanj för ökat medvetande syftar till att främja mångfald och inkludering i film- och nyhetsmedierna och att lyfta fram jämställdhet och kvinnors roll i sektorn. Kampanjen, med titeln 'CharactHer, är det första initiativet med ett tydligt fokus på mångfald och inkludering som lanserats inom ramen för programmet Media- och audiovisuell handlingsplan. Värden och öppenhet Vice president Věra Jourová, kommer att delta i lanseringsevenemanget och delta i paneldiskussionen om hinder kvinnor möter under sin karriär.

Vice president Jourová sa: ”När vi övervinner pandemin måste vi se till att kvinnor tar ett centralt steg i vårt återhämtningsarbete. Med den här kampanjen hoppas vi att vi kan inspirera många kvinnor så att Europa kan utnyttja alla sina talanger. " Hennes öppningstal kommer att finnas tillgängligt här.

Kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, tillade: ”När vi lade fram handlingsplanen för media och audiovisuella medier i december var vår prioritering mycket tydlig: mångfald måste placeras i spetsen för våra ansträngningar för återhämtning och omvandling av media och audiovisuella sektorer. Främjandet av inkludering är inte bara vårt sociala ansvar, utan en viktig del i vår väg mot en mer motståndskraftig och konkurrenskraftig industri. ”

Annons

Du har nu möjlighet 'CharactHers kampanj ligger inom ett bredare politiskt arbete som syftar till att stärka kommissionens dagordning för a Union of Equality via EU: s jämställdhetsstrategi. Kampanjen, som drivs i samarbete med Collectif 50/50, kommer att starta inom ramen för filmfestivalen i Cannes, där 17 EU-stödda filmer tävlar om utmärkelser. Inom ramen för Marché du Film från filmfestivalen i Cannes kommer kommissionen också att delta i flera händelser inom ramen för Creative Europe Media-programmet.

Mer information finns här.

Fortsätt läsa

EU

Två EU-finansierade filmer hedrade under Berlin International Film Festival 2021

publicerade

on

Två EU-stödda filmer fick utmärkelser på 71: e Berlin International Film Festival som ägde rum online förra veckan: Silverbjörnen för bästa regissör gick till Dénes Nagy för "Natural Light" (Természetes fény) och Special Jury Award in Encounters gick till "Taste" (Vị), av Lê Bảo. Nio EU-stödda filmer och serier nominerades till utmärkelser. EU stödde utvecklingen och samproduktionen av dessa titlar med en investering på över 750,000 XNUMX euro, tilldelad genom Creative Europe Media-programmet. Denna första fas av festivalen var värd för Europeiska filmmarknaden, som inkluderade en upplaga av European Film Forum om framtiden för den audiovisuella sektorn i Europa. Olika yrkesverksamma inom branschen betonade vikten av mer samarbete inom olika områden för att ytterligare förnya sig genom att bland annat samla biografer och ny teknik, vilket speglar några av de ämnen som identifierats och tagits fram av Media- och audiovisuell handlingsplan. Den andra omgången av årets festival, "Sommarspecialen", kommer att äga rum i juni 2021, där filmerna öppnas för allmänheten och värd för den officiella prisutdelningen.

Annons
Fortsätt läsa

EU

Nio EU-stödda filmer tävlar i Berlin International Film Festival 2021

publicerade

on

Du har nu möjlighet 71st Berlin International Film Festival började den 1 mars i år i sin digitala utgåva på grund av koronaviruspandeminnio EU-stödda filmer och serier, varav tre tävlar om det högsta priset, Golden Bear: Minneslåda av Joana Hadjithomas och Khalil Joreige, Nebenan (Next Door) av Daniel Brühl och Természetes fény (Naturligt ljus) av Dénes Nagy. EU stödde utvecklingen och samproduktionen av dessa nio titlar med en investering på över 750 000 euro som tilldelades genom Creative Europe Media-programmet. Filmfestivalen i Berlinale är riktad till filmproffs och media Europeiska filmmarknaden, där Creative Europe MEDIA-programmet är aktivt med en virtuell monter såväl som med European Film Forum. Forumet som kommer att äga rum online den 2 mars kommer att samla olika yrkesverksamma inom branschen för att diskutera framtidsperspektiven för den audiovisuella sektorn i Europa. Berlinale kommer att pågå fram till 5 mars, då de vinnande filmerna kommer att tillkännages. Den andra omgången av årets festival, 'Sommarspecialen', kommer att äga rum i juni 2021 och kommer att öppna filmerna för allmänheten och vara värd för den officiella prisutdelningen. Mer information finns tillgänglig här.

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend