Anslut dig till vårt nätverk!

Faiths

Den franska regeringen intensifierar åtgärder mot islamism, säger Macron

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den franska regeringen har intensifierat sina åtgärder mot islamistisk extremism de senaste dagarna efter att en lärare halshöggs för att ha visat karikatyrer av profeten Mohammad i klassen, sade president Emmanuel Macron på tisdagen (20 oktober): skriver Geert De Clercq.

Macron sa också att en lokal grupp som var inblandad i fredagens halshuggningsattack skulle upplösas.

”Vi vet vad som behöver göras”, sa Macron till journalister efter ett möte med en enhet för kampen mot islamism i en nordöstra förort till Paris.

Annons

EU

Bortförandet av västerländsk frihet

publicerade

on

Silvia Romano (avbildad), den italienska frivilligorganisationen som tillbringade 18 månader i fångenskap i Somalia, landade på Romas flygplats i Ciampino på söndagen (10 maj), klädd från topp till tå i full islamisk dräkt. Det faktum att den 25-åriga kvinnan - som bortfördes i november 2018 av Al-Shabab-terrorister i Kenya, där hon arbetade på uppdrag av den italienska välgörenheten, Afrika Milele, på ett lokalt barnhem - återvände hem i en hijab är orsak till oro, inte ett uttryck för religionsfrihet, skriver Fiamma Nirenstein. 

Den radikala islamistiska världen där den kidnappade italienska flickan indoktrinerades under hennes fångenskap är motsatt till de västerländska värden som hon växte upp på. Dess mantra handlar om att placera döden på ett högre plan än livet, och att underkasta kvinnor, icke-muslimer och ”avfärdiga”. ”Jag har konverterat till islam av egen fri vilja,” sa Romano när hon stiger av sitt flygplan från Mogadishu. Detta är tveksamt. Det är mer troligt att ”Stockholmssyndromet” ligger bakom att hon blir muslim. Att hållas i fångenskap i 536 dagar av islamistiska terrorister kommer att göra det - speciellt kanske till idealistiska ungdomar från väst som reser till tredje världen för "goda syften" och lägger ut foton av sig själva omgivna av missgynnade barn på sociala medier. Romano - vars frigivning erhölls genom noggranna ansträngningar från de italienska och turkiska underrättelsetjänsterna och säkrades med en lösen på fyra miljoner euro - försvarade ändå hennes bortförare.

De behandlade henne väl, sade hon, medan de bara erkände sin problematiska praxis i förhållande till kvinnor. Det handlar om att utsätta medlemmarna i hennes kön för misshandel och tortyr; förvandla dem till sexsparande; och använda dem för att ge avkommor till ”krigare” - stolta mödrar till terroristbarn. Skyttel över skogar och grusvägar mellan Kenya och Somalia, i händerna på ett paket mordare - som al-Shabab-män säkert är - hon kanske gifte sig med en av hennes kidnappare. Om så är fallet, skulle han vara en av 7,000 9,000-XNUMX XNUMX medlemmar i organisationen vars grundläggande stadga främjar sådana straffar som lem-amputation för rån och stenning för äktenskapsbrott. Det sätter också som mål uppkomsten av global islam - en strävan som de är villiga att dö och begå massmord på.

Annons

Faktum är att Al-Shabab - som rutinmässigt rekryterar självmordsterrorister för sina uppdrag - har gjort så många grymheter att det är omöjligt att lista dem alla. Men de få följande exemplen som kommer i minnet räcker för att illustrera gruppens blodlyst. Dessa inkluderar: bombningen i oktober 2017 i Mogadishu som lämnade 500 döda; slakten av 2016-180 kenyanska soldater i januari 200 vid en militärbas i Somalia; massakern i april 2015 vid Garissa University College i Kenya, där 148 mestadels kristna studenter dödades; och attacken i september 2013 på köpcentret Westgate i Nairobi, som lämnade 67 personer döda. Det är inte klart om den italienska premiärministern Giuseppe Conte och utrikesminister Luigi Di Maio var medvetna om Romanos förändring av identitet när de åkte till flygplatsen för att hälsa henne och fira segern för hennes släpp. I alla fall borde de ha varit beredda med anmärkningar på att avvärja propagandan som den unga kvinnan sprutade, antingen frivilligt eller ur förvandlad dumhet.

Religionsfrihet bör inte vara en kappa för skadliga politiska ideologier. Som italiensk medborgare och en dotter till demokrati har Romano rätten att konvertera - en rättighet som inte skulle beviljas genom radikala islamistiska regimer. Men hon och hennes anhängare borde komma ihåg att hon räddades av sitt land just för att det är en fri demokrati.

Inte heller är Al-Shababs islam bara en religion som någon annan. Det tillhör "Dar al-Harb" (krigshuset), snarare än "Dar al-Islam" (fredens hus). Med andra ord, det är fienden till värderingar som Romano bör hålla kär. Både Conte och Di Maio borde då ha upprepat de värden som Romano räddades i och inte skymt sig från att fördöma de ansvariga för hennes prövning. De borde faktiskt ha meddelat att de senare inte har någon plats i Italien. Deras oförmåga att göra det visar hur västerländska ledare inte riktigt vill konfrontera terrorislam; de gillar inte ens att uttrycka orden ”islam” och ”terrorism” i samma andetag.

Annons

Som ett resultat har Romano blivit ett medel för fel meddelande. Istället för att representera frihet från radikal-islamistisk bondage är hon fortfarande ett verktyg för spridning av Al-Shabab-propaganda som kommer att klunga över hela Europa. Lektionen är att terrorism betalar, både bokstavligen i form av kontanter och bildligt som en metod. Varje leende som blinkade av en regeringsansvarig vid synen av Romano i en huvudduk lägger till ytterligare ett sår i hjärtat av västerländsk frihet.

Journalisten Fiamma Nirenstein var ledamot av det italienska parlamentet (2008-13), där hon tjänade som vice ordförande för utskottet för utrikesfrågor i kammaren. Hon tjänade i Europarådet i Strasbourg och inrättade och ordförande för utredningen för antisemitism. Hon var grundande medlem av det internationella initiativet Friends of Israel och har skrivit 13 böcker, inklusive Israel är oss (2009). För närvarande är hon stipendiat vid Jerusalem Center for Public Affairs.

De åsikter som uttrycks i den här artikeln är endast författaren och representerar inte åsikter från EU-Reporter.

Fortsätt läsa

EU

Upprörd #Hindus söker rätt till kremering i #Malta som 'begravning hindrar själens resa'

publicerade

on

Hinduer världen över är upprörda över att Malta inte har en mekanism för kremering av avlidna hinduer, vilket tvingar samhället att begrava sina nära och kära i motsats till deras länge tro.

Hindu statsman Rajan Zed (avbildad), i ett uttalande i Nevada, USA, sade att Malta borde visa viss mognad och vara mer lyhörd för de skadade känslorna i dess hårt arbetande, harmoniska och fredliga hinduiska gemenskap; som hade funnits i landet sedan 1800 och hade bidragit mycket med nationen och samhället och fortsatte att göra det.

Zed, som är president för Universal Society of Hinduism, noterade att kremering hade varit en tradition före BCE som föreskrivs i forntida hinduiska texter. Kremationer betecknade andlig frigörelse, hjälpte allvarliga band till det jordiska livet och gav fart på själen för dess fortsatta andliga resa. Världens äldsta bevarade skrift,Rig-Veda, påpekade: Agni, frigör honom igen för att gå till fäderna.

Annons

Det var helt enkelt hjärtskärande för samhället att utföra något som tydligt bryter mot sin tro. Om Malta inte kunde tillhandahålla ordentliga krematorier bör hinduer tillåtas kremera sina avlidna på traditionella öppna pyres för vilka Malta skulle bygga en kremeringsmark nära en vattenkropp. Rajan Zed indikerade.

Zed sade vidare att hinduer planerade att närma sig olika organ / tjänstemän som Europeiska unionen, Europarådet, Europaparlamentet; Europeiska kommissionär för mänskliga rättigheter; Europeiska och Malta-ombudsmannen; Maltas president, premiärminister och andra regeringskontor; Nationella kommissionen för främjande av jämställdhet; Romersk-katolska ärkebiskopen av Malta; etc.; gällande denna fråga; eftersom det var en grundläggande mänsklig rättighet att kunna följa sina trotraditioner.

Begravningsriter / ceremonier var en av de hinduiska livets viktigaste samskaror (sakramenter). I flertalet fall kremades hinduer, utom spädbarn och asket. Efter några forntida ritualer vid kremeringen dämpades rester (ben / aska) ceremoniskt i den heliga floden Ganga eller andra vattenmassor, vilket hjälpte till att befria den avlidne. I hinduismen markerade inte döden slutet på existensen; Rajan Zed påpekade.

Annons

Dessutom borde lärdomar av hinduismen och andra världsreligioner undervisas i alla statliga skolor i Malta, i nivå med religiös undervisning i den romersk-katolska apostoliska tron. Att öppna Malta-barnen för stora världsreligioner och icke-troendes åsikt skulle göra dem välvårdade, välbalanserade och upplysta morgondagens medborgare. Zed uppgav.

Rajan Zed var av den uppfattningen att Malta också borde ge lite land och hjälp med att höja ett hinduiskt tempel, eftersom maltesiska hinduer inte hade ett ordentligt traditionellt dyrkan.

Malta borde följa sin egen konstitution, där det stod: ”Alla personer på Malta ska ha full samvetsfrihet och njuta av fri utövande av deras respektive sätt för religiös tillbedjan”. Dessutom var Malta, ett EU-medlem, enligt uppgift undertecknande av protokollet 1 till Europeiska konventionen om mänskliga rättigheter. Zed noterade.

Rajan Zed sade vidare att som en dominerande majoritet på Malta hade katoliker också ett moraliskt ansvar att ta hand om minoritetsbröder / systrar med olika trosbakgrund och därför bör de också söka likabehandling för alla. Jämställdhet var den grundläggande grunden för den judisk-kristna tron, varav katolisismen var en viktig del.

Fortsätt läsa

Afghanistan

Europa måste förbli en säker plats för #Muslim reformatorer

publicerade

on

Samtidigt kämpar liberala muslimska tanke ledare och reformatorer med fritt tänkande för att leva och arbeta i frid hemma. Muslimska majoritetsnationer styrs antingen av otäcka autokrater, militära styrkor eller bristfälliga och bräckliga demokrater. På många ställen är det att hitta dig själv död eller i fängelse. Om du har tur kan du gå in i exil - men kanske inte för länge.

Flygvägar till väst stänger snabbt. Islam-bashing har blivit favoritsporten inte bara av Trump utan även av populistiska partier över hela Europa. Rants mot islam förenar medlemmarna av "populistiska internationella" på båda sidor av Atlanten. Som den högra rätten ser ut att fungera bra i val i många västerländska länder under de närmaste månaderna, förväntar sig anti-islam vitriolen att bli nästare.

Europa borde verkligen fokusera på att hålla ut muslimska extremister. Men det får inte ignorera situationen för muslimska reformatorer som fångas mellan djävulen och det djupblå havet. Tala upp hemma, och de kommer sannolikt att vara märkta "kafir" (otrogen). Chef för skydd utomlands, och de blir till potentiella problematiker eller till och med terrorister.

Annons

"Utrymme för yttrandefrihet har krympt i den muslimska världen", säger Surin Pitsuwan, Thailands tidigare utrikesministern och en mycket respekterad före detta generalsekreterare i Föreningen för sydostasiatiska länder (ASEAN).

"Muslimska intellektuella kan inte fortsätta sin undersökning av lagar och principer hemma ... de måste göra det utanför den muslimska världen", berättade han för ett världsforum för muslimska demokrater som möte i Tokyo förra månaden. "Akademiker måste migrera för att kunna göra sitt jobb. Muslimska demokrater känner att utrymmet för att utöva sin roll är begränsad ... de kan inte visualisera sin framtid. "

Den muslimska världen lider av ett allvarligt demokratiskt underskott. Muslimer längtar efter frihet, rättsstatsprincipen och representativ regering, sade Nurul Izzah Anwar. Hon är vice president för Folkets rättvisa parti i Malaysia, som inrättades av sin far, den malaysiska oppositionspolitiken Anwar Ibrahim (som fortfarande är i fängelse).

Annons

"Det finns förvirring om hur muslimer relaterar till demokrati och utmaningen mot extremism", säger Nurul Izzah. Muslimer måste hantera samtidigt med "fanatiska ideologier och kleptokratiska regimer".

För många muslimer är kampen också inriktad på att återvinna sin religion från stränglaget i Saudisbaserade Wahhabist-tolkningar av islam.

"Det är en kamp som är lång och svår. Wahhabism är ett smutsigt ord i Indonesien. Det anses vara primitivt ", säger den indonesiska forskaren i islam Azyumardi Azra. Till skillnad från andra länder är Indonesien inte beroende av pengar från Saudiarabien, sade han. "Vår blommiga islam är inbäddad i vår lokala kultur."

Men för all sin traditionella tolerans och öppenhet står Indonesien inför utmaningen att skydda sina minoriteter. Indonesiens polis har öppnat en kriminell utredning om Jakarta guvernör Basuki Tjahaja Purnama, mer känd som "Ahok", för påstådd blasfemi.

Ahok, en kristen, är den första medlemmen i Indonesiens etniska kinesiska samhälle som ska väljas som huvudstadens guvernör. Undersökningen visar att myndigheterna är "mer oroliga för hårda religiösa grupper än att respektera och skydda mänskliga rättigheter för alla", säger Rafendi Djamin, Amnesty Internationals direktör för Sydostasien och Stillahavsområdet.

Vad händer i Indonesien är särskilt relevant med tanke på landets rykte som rollmodell för andra muslimska länder.

Muslimska reformer och intellektuella kan en gång hitta skydd och asyl i väst. Och medan många har gynnats av sådant skydd och fortsätter att göra det, visar extremister i USA och Europa att Islam är deras nya fiende.

Som extremisterna får traktion, kommer välkomsten till muslimer att bära ännu tunnare i Europa. Som tidigare egyptiska parlamentsledamot Abdul Mawgoud Dardery berättade för konferensen "Vi känner oss förråda av USA och Europa".

Tragiskt är sådana förråder sannolikt att bli normen. Den utvalda amerikanska presidenten kommer sannolikt att stå ihop med kollegor "starkmän" i den muslimska världen. Europas populister kan förväntas vara lika likgiltiga för situationen för muslimska människorättsförsvarare och demokrater.

Men Europa måste hålla sina dörrar öppna för dem i den muslimska världen som vill ha förändring, reformer och demokrati. Som Surin betonade måste "muslimska demokrater möta en dubbel utmaning: vi måste bekämpa extremism i vår midte och islamofobi utanför".

Vänner till Europas regelbundna "Frankly Speaking" -kolumn tar en kritisk titt på viktiga europeiska och globala frågor.

Mer

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend