Anslut dig till vårt nätverk!

Sporter

Exklusivt: Kan IWF vara rent utan Ryssland? Det ryska antidopningsteamet ställde upp i IWF-valet, men fick avslag.

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ryska tyngdlyftningsförbundet (RWF) har fått ett meddelande som begränsar dess deltagande i IWF-valet som kommer att hållas i Uzbekistan i december.

RWF hade nominerat kandidater till positioner i IWF:s tekniska, coachande och forsknings- och medicinska kommittéer. Maxim Agapitov, världsmästare i tyngdlyftning 1997 och chef för RWF, säger sig vara president för IWF. Överraskande nog avvisade Eligibility Deermination Panel (EDP) alla kandidater från Ryssland, med hänvisning till organisationens nya Сkonstitution. I den här intervjun avslöjade Maxim Agapitov (bilden) detaljer om strategin för att skydda kandidater i IWF-valet. Kommer IWF:s beslut att ställa in ryssarna att överleva i domstol?

Hur gör IWF förklara deir avslag på ryska kandidater?

Agapitov: EDP ​​har fastställt att det ryska laget är "preliminärt inte berättigat att ställa upp i det kommande valet i december 2021". Detta beslut är orimligt, brytbart och strider mot IWF:s verkliga mål. Efter den nya konstitutionen misslyckades EDP med att ta hänsyn till nationella förbunds verkliga antidopningsinsatser. Detta tillvägagångssätt är absolut oacceptabelt i förhållande till Ryssland. Idag är RWF ledande i kampen mot dopning. Medan några av våra kollegor fortsatte att täcka över positiva tester, byggde vi ett effektivt antidopningssystem. Än så länge kan inget förbund i världen bestrida våra resultat i antidopningsarbetet. Alla sanktioner mot ryska tyngdlyftare har avtjänats, böter har betalats. Jag ser ingen som helst anledning att utesluta oss från en fullständig och konstruktiv dialog. För att eliminera Ryssland från tyngdlyftningens starkaste maktklubb krävs mycket allvarligare skäl. EDP:s agerande strider mot IWF:s strategiska intressen i kampen mot dopning. Intressant nog har en bestämmelse som förbjuder överklagande av alla EDP-beslut på något sätt dykt upp i utkastet till IWF-konstitutionen som ett sista minuten-tillägg, mot beslutet från Constitution Reform Group som jag har varit medlem i. Med detta sagt beslutade vi att utmana detta tillvägagångssätt i domstol, eftersom det uppenbart bryter mot de tvingande bestämmelserna i schweizisk lag.

Annons

Tvivlar du på rättvisan i EDP:s agerande?

Agapitov: Tyvärr har jag en del allvarliga farhågor om det verkliga skälet till att begränsa ryska kandidaters rättigheter att delta i IWF-valet. EDP-meddelandena följdes av ytterligare sanktioner mot Ryssland. I synnerhet fick vi en faktura för betalning av böter för överträdelser begångna under 2011-2015, baserad på Moscow Laboratory LIMS-data. För att utöva ytterligare påtryckningar skickade IWF en faktura för betalning av böter för positiva tester vid nationella tävlingar under de senaste perioderna, även om förbundet tills nyligen inte hade några skulder. Den oberoende McLaren-rapporten uppger att Ryssland betalade böter kontant direkt till Tamas Ajan, tidigare IWF-president, som andra länder gjorde. Men dessa pengar var borta. De kanske ska letas upp? Det är verkligen sorgligt, men den här situationen visar att manipulationstaktik inom IWF fortfarande pågår. IWF-tjänstemän påminner om dessa - mycket tveksamma - böter inför valet och världsmästerskapet i Uzbekistan. I själva verket blir korruption inom idrotten en allt vanligare verksamhet, och det gäller inte bara IWF. Idrottsorganisationer kan verkligen inte hantera denna fråga på egen hand. Men RWF idag är på rätt väg och att ge upp är inte en del av våra planer.

Ryssland har en mycket lång dopningshistoria. Dina problem med doping är väl kända, eller hur?

Annons

Agapitov: När jag tog makten inom RWF 2016 blev ryska idrottare totalt avstängda från OS i Rio. Vi hade avsevärt uppdaterat förbundet och genomfört storskaliga reformer. Våra vuxna tyngdlyftares dopingprov tagna på internationell nivå har inte blivit positiva på mer än 4 år. Alla idrottsrättigheter för ryska lyftare, inklusive rätten att tävla internationellt, har återställts i sin helhet. Nya sanktioner? Inte för Ryssland, utan för dem som använder IWF:s makt och sprider dopning runt om i världen. Efter den nya konstitutionen tar IWF inte hänsyn till nationella förbunds verkliga antidopningsinsatser. Detta tillvägagångssätt är absolut oacceptabelt i förhållande till Ryssland. Idag är RWF ledande i kampen mot dopning.

Vilket är IWF:s eller EDP:s största systemfel vid tolkningen av konstitutionen?

Agapitov Den paragraf i konstitutionen som EDP hänvisar till är extremt otydlig och tillåter olika tolkningar. Vilka överträdelser bör beaktas när man fattar ett beslut? Vi hade ett fåtal fall registrerade på nationell nivå, vilket endast bevisade vårt effektiva antidopningsarbete i nära samarbete med den ryska antidopningsbyrån (RUSADA). Under denna period stängdes idrottare som hade begått överträdelser under tidigare år (långt innan sanktionerna infördes), under den tidigare ledningen av det ryska tyngdlyftförbundet, vars arv vi stadigt utrotade. När man tolkar konstitutionen är det nödvändigt att utgå från dess syfte - att straffa förbund som inte säkerställer en korrekt kamp mot dopning i sina länder, vilket leder till att bilden undergräver inte bara det relevanta nationella förbundet utan också tyngdlyftning i allmänhet.

Hur är det med din nominering till IWF:s ordförandeskap? Precis som vissa andra kandidater avvisades du av panelen för bestämning av behörighet.

Agapitov: Enligt EDP:s uppfattning är RWF förbjudet att nominera någon kandidat för val till direktionen, IWF-kommissionen eller IWF-kommittén, på grund av de sanktioner som utdöms för brott mot antidopningsreglerna. Konstitutionen förbjuder dock inte direkt nominering av kandidater till högre IWF-poster, såsom president eller vicepresident. Jag nominerades till posten som ordförande och 1:e vice ordförande, så denna bestämmelse borde inte gälla mig alls.

Som kandidat till IWF-valet har du redan skisserat en strategisk antidopningsplan. Du förespråkar seriösa reformer i IWF och hävdar att nationella förbund inte bör hållas ansvariga för dopning av sina idrottare, om de verkligen hjälper till att fånga fuskare.

Agapitov: Kortfattat bör nationella förbund inte vara ansvariga för brott mot antidopningsregler som avslöjas med deras hjälp. I allmänhet föreslår vi att de nationella förbunden inte ska straffas för dopingbrott mot idrottare som begåtts under en period utanför tävling. Idrottare fastnar lätt för dopning när de tränar. De måste stoppas innan de förstör landslaget och skadar de rena atleterna. Detta kan endast göras av nationella förbund i partnerskap med IWF. Ändå bör dopning i internationella tävlingar vara helt uteslutet. Omfattningen av straff och avstängningar måste bli transparenta och tydliga och all information om tester inom och utanför konkurrens måste vara öppen och tillgänglig för allmänheten. Jag är säker på att IWF borde förnyas helt. Arbetet måste anförtros åt yrkesverksamma som kommer att kunna motivera de nationella förbunden och kämpa mot dopning konsekvent. Vår sport letar efter nya ansikten, fräscha idéer och moderna tillvägagångssätt, inklusive det som är relaterat till att tackla doping i vår älskade sport. Tyngdlyftning måste bli fri från korruption förr snarare än senare för att överleva i den moderna världen.

Dela den här artikeln:

fotboll

Parken Stadium ger Danmark en sportig livlina

publicerade

on

Även om Parken Stadium inte är den största arenan i världsfotbollen, sätter det utan tvekan Danmark tillbaka på kartan ur fotbollssynpunkt. Det europeiska landet har en sund idrottssektor, och fotboll är mycket i hjärtat av regionens sportpassioner. Även om Danmarks profil har minskat något under 2000- och 2010-talen, särskilt i europeiska tävlingar, ger EM 2020 landet en sportig livlina. Så låt oss titta på vad detta betyder för framtida möjligheter i Danmark.   

Återupprätta Danmark som fotbollsälskande land 

Parken Stadium är hemvist för både det danska landslaget och FC Köpenhamn, och det valdes som en av 11 arenor för att vara värd för matcher för EM 2020. Den 38,000 16-sitsig marken är värd för fyra matcher totalt, inklusive varje grupp D-match och en Åttondelsfinal match. Danmark fick sin hemmafördel att räkna med och slog Ryssland med 4-1 för att boka sin plats i knockoutfasen. Nu, den 22 juni, är Kasper Hjulmands lag 22/1 in Euro 2020-odds att vinna den internationella tävlingen.   

Danmarks avancemang från grupp D gör att de möter Robert Pages Wales i åttondelsfinalen, och de rödvita kommer att vara fulla av självförtroende efter sin tydliga seger över Ryssland på matchdag tre. Efter att ha gått in i sin sista gruppmatch utanför en kvalplats var Danmark under press att leverera, och de gjorde det på ett hänsynslöst sätt. Inför sina hemmasupportrar förvandlades Parken Stadium till en kärlekens högtid då det danska landslaget levererade en oförglömlig prestation. Inte bara det, men passionen visade världen den bortglömda magin i Parken Stadium, och belyste varför marken en gång var en plats för stora matcher. 

Annons

Början på en ny era 

Före EM 2020 har Parken Stadium inte varit värd för en betydande icke-dansk match sedan 2000. För över två decennier sedan välkomnade den 38,000 XNUMX-sitsig marken Arsenal och Galatasaray till UEFA-cupfinalen. Den kvällen skrev Lions historia genom att bli första turkiska sidan att vinna en stor europeisk trofé. Matcher med höga insatser var inte sällsynta för Parken Stadium under 1990-talet, med den Köpenhamnsbaserade arenan som också var värd för finalen i Europacupvinnarcupen 1994 mellan Arsenal och Parma.   

Parken Stadiums uppkomst i Euro 2020 ger en ny era för dansk idrott, men det är bara början på långsiktiga utvecklingsplaner. Köpenhamn är ett epicentrum för hållbar idrott och staden har tagit det ansvaret med öppna armar. Förutom att tänja på gränserna i en kollektiv önskan att vara värd för fler evenemang, kommer tävlingar som EM att ha långsiktiga fördelar för landet. Enligt SportsPro Media kommer Danmarks framgång bidra till att öka turismen och lokal stolthet över idrottsprestationer. 

Annons

En blick in i framtiden 

Parken Stadium har varit värd för några oförglömliga matcher, inklusive Danmarks eftertryckliga måste-vinst-triumf över Ryssland. Ur fotbollssynpunkt var det platsens mest anmärkningsvärda match på över två decennier, vilket säger mycket om dess plötsliga fall från nåd. Köpenhamn ser dock nu ut att vara tillbaka på fotbollskartan, och det är skyldig Parken Stadium.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

fotboll

FA fördömer rasistiskt missbruk av spelare efter Englands slutliga Euro 2020-förlust

publicerade

on

By

Englands fotbollsförbund (FA) släppte ett uttalande tidigt på måndag morgon (12 juli) och fördömde online-rasistiska övergrepp mot spelare efter lagets straffsparkförlust mot Italien i Euro 2020-finalen på söndagen (11 juli). skriv Philip O'Connor, Shrivathsa Sridhar och Kanishka Singh, Reuters.

Sidorna gjorde 1-1 efter förlängning och Italien vann shootout 3-2, med England spelare Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka, som alla är svarta, saknar spotspark.

"FA fördömer starkt alla former av diskriminering och är förskräckt av online-rasismen som riktats mot några av våra spelare i England på sociala medier", säger uttalandet.

"Vi kunde inte vara tydligare att någon bakom ett sådant motbjudande beteende inte är välkommen att följa laget. Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja de drabbade spelarna samtidigt som vi uppmanar till de tuffaste straffen för alla ansvariga."

Annons

England-laget släppte också ett uttalande som fördömde missbruket mot sina spelare på sociala medier.

"Vi är äcklade över att en del av vår trupp - som har gett allt för tröjan i sommar - har utsatts för diskriminerande övergrepp online efter kvällens match", tweetade laget.

Brittisk polis sa att de skulle undersöka posterna.

Annons

"Vi är medvetna om ett antal stötande och rasistiska kommentarer från sociala medier som riktas mot fotbollsspelare efter finalen # Euro2020", twittrade Metropolitan Police.

"Detta missbruk är helt oacceptabelt, det kommer inte att tolereras och det kommer att undersökas."

Brittiska premiärministern Boris Johnson sa att laget förtjänade att bli hyllat som hjältar och inte missbrukas rasiskt på sociala medier.

"De som är ansvariga för detta fruktansvärda övergrepp borde skämmas för sig själva", twittrade Johnson.

Londons borgmästare Sadiq Khan uppmanade företag i sociala medier att ta bort sådant innehåll från sina plattformar.

"De som är ansvariga för det motbjudande missbruket vi har sett måste hållas ansvariga - och företagen på sociala medier måste omedelbart agera för att ta bort och förhindra detta hat", sa Khan i en tweet.

Arsenal skickade ett stödmeddelande till sin kant Saka medan Rashford fick stöd av sin klubb Manchester United.

"Fotboll kan vara så grym. Men för din personlighet ... din karaktär ... ditt mod ... Vi kommer alltid att vara stolta över dig. Och vi kan inte vänta med att ha dig tillbaka med oss", twittrade Arsenal.

United sa att de såg fram emot att välkomna Rashford hem och tillade: "En spark definierar dig inte som spelare eller person."

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

coronavirus

Tysklands minister slår UEFAs beslut om fullare arenor

publicerade

on

2 minut läs

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer talar under en presskonferens med chefen för det tyska federala kontoret för skydd av konstitutionen Thomas Haldenwang i Berlin, Tyskland den 15 juni 2021. Michael Sohn / Pool via REUTERS

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer (avbildad) kallade ett beslut av den europeiska fotbollsstyrelsen UEFA att tillåta stora folkmassor vid Euro 2020 "helt oansvarigt" särskilt med tanke på spridningen av Delta-varianten av coronavirus, skriver Emma Thomasson, Reuters.

Seehofer berättade på en presskonferens att UEFA verkade ha drivits av kommersiella överväganden, som han sade inte borde hamna över hälsoproblem.

Annons

Han sa att det var oundvikligt att en match med 60,000 2020 åskådare - antalet UEFA tillåter på Londons Wembley-stadion för semifinalen och final i Euro 19 - skulle främja spridningen av COVID-XNUMX, särskilt med tanke på Delta-varianten.

Nästan 2,000 personer som bor i Skottland har deltagit i ett Euro 2020-evenemang medan de är smittsamma med COVID-19, sade tjänstemän på onsdagen. Tusentals skott kom till London för sitt spel mot England i UEFA European Football Championship gruppspelet den 18 juni. Läs mer

Minst 300 finländare som gick till jubel för landslaget vid fotbollsturneringen Euro 2020 har fått COVID-19, sade hälsovårdstjänster på tisdag (29 juni).

Annons

Den dagliga infektionsgraden i Finland har ökat från cirka 50 per dag till mer än 200 under den senaste veckan, och siffran kommer sannolikt att växa de närmaste dagarna, sa de. Läs mer.

Förra veckan skyllde ryska myndigheter den nya Delta-varianten för en kraftig ökning av både nya infektioner och dödsfall i större städer inklusive St Petersburg, som kommer att vara värd för en kvartfinal idag (2 juli). Läs mer.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend