Anslut dig till vårt nätverk!

Sporter

Boxning utan gränser: Umar Kremlev om politik och samarbete

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Umar Kremlev, ordföranden för International Boxing Association (IBA), talade nyligen om boxningens framtid vid en presskonferens i Tasjkent, Uzbekistan. Under konferensen betonade Kremlev behovet av samarbete och kompromisser inom boxningssporten och lyfte fram IBA:s engagemang för att hjälpa idrottare och nationella förbund att utveckla sporten.

Under presskonferensen betonade Kremlev att boxning bör hållas utanför politiken och att samarbete och kompromisser är avgörande för sportens utveckling. Han noterade att boxning är en vänlig familj som kommer att fortsätta växa oavsett politiska stridigheter. Kremlev talade om frågan om interaktion mellan IBA och IOK och betonade att varje organisation bör fokusera på sitt eget ansvar utan att störa varandra och idrottarnas intressen.

IBA har alltid varit öppen för dialog och en kommission har skapats för att interagera med IOK. Kremlev nämnde att utredningen av korruption under den tidigare AIBA-presidenten Xi K Wus styre inte har något att göra med det aktuella läget i organisationen.

Ämnet för USA:s och Storbritanniens initiativ att skapa ett "alternativt boxningsförbund" diskuterades också under presskonferensen. Kremlev uppgav att IBA är det enda internationella förbundet som styr boxning och betros av 205 länder. Han ifrågasatte idén att registrera en förening i ett "garage" och kalla den internationell och frågade varför någon skulle uppmärksamma det.

Presskonferensen tog också upp det amerikanska boxningsförbundets tidigare beslut att dra sig ur IBA, där Kremlev noterade att amerikanska idrottare själva begär hjälp med att organisera ett nytt förbund, och beslutet att dra sig ur var ett uteslutande byråkratiskt initiativ som inte återspeglar åsikterna från idrottarna.

När det gäller finansiering planerar IBA att tilldela mellan $50,000 100,000 och $XNUMX XNUMX till varje nationellt förbund för utveckling av boxning efter att ha lämnat in en utvecklingsplan.

Kremlev betonade fokus på samarbete och noterade att IBA:s uppgift inte är att begränsa idrottare utan att hjälpa dem. Det finns inga frågor om boxningens popularitet, med 120 länder som har lämnat in ansökningar om att förvärva rättigheterna till finalen, och idrottare från Europa kontaktar personligen Kremlev för att lösa aktuella problem i allas intresse.

Annons

Sammanfattningsvis lyfte presskonferensen fram IBA:s engagemang för utvecklingen av boxning och dess samarbete med andra organisationer samtidigt som det fokuserar på dess ansvar. Kremlev betonade att politik bör hållas utanför idrotten, och samarbete och kompromisser är avgörande för idrottens tillväxt. IBA betros av 205 länder och är det enda internationella förbundet som styr boxning. Med fokus på samarbete och utveckling syftar IBA till att hjälpa idrottare och säkerställa sportens fortsatta popularitet över hela världen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend