Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Europaparlamentets prioriteringar för resten av 2013

DELA MED SIG:

publicerade

on

European_parlimment1ändra storlek

Även om mycket redan har åstadkommits i år, har parlamentsledamöterna fortfarande många viktiga lagstiftningsärenden att behandla före årets slut. Parlamentet kommer att behöva besluta om frågor som kommer att påverka EU och européer under många år framöver, som långtidsbudgeten, banktillsyn, dataskydd och bättre skydd för tillfälligt anställda. Läs vidare för att ta reda på mer.

Under hösten ska parlamentet rösta om ett förslag till affär för EU:s långtidsbudget för 2014-2020. Detta kommer också att påverka reformen av EU:s jordbrukspolitik.

Under septembersessionen kommer kommissionens ordförande José Manuel Barroso att presentera EU:s prioriteringar för 2014 under sitt tillståndstal och diskutera dem med parlamentsledamöter. Dessutom kommer parlamentsledamöter att rösta om hårdare regler för tobaksprodukter för att förhindra ungdomar från att börja röka och ett förslag om att främja miljövänligare biobränslen.

Parlamentet arbetar också på en ny förordning om en enda uppsättning regler för all data som samlas in online för att säkerställa att den förvaras säkra samt på ett direktiv om databehandling inom brottsbekämpning. Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter genomför dessutom en utredning av Prism-skandalen och kommer att rapportera tillbaka till parlamentet i slutet av året.

I oktober förväntas parlamentsledamöter rösta om ett förslag om att ge bättre skydd åt de en miljon arbetstagare som tillfälligt utstationeras i ett annat europeiskt land av sina arbetsgivare varje år.

Ledamöterna kommer också att sträva efter att nå en överenskommelse med rådet om den gemensamma tillsynen av europeiska banker.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend