Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

MEP Mike Nattrass avslutar UKIP på TV

DELA MED SIG:

publicerade

on

12_ukip_grab_w-300x168Mike Nattrass MEP har lämnat UKIP och anklagar partiledaren Nigel Farage för att driva en "totalitär" organisation och vara en "dålig ledare".

I ett blåsigt avskedsbrev sa Nattrass också: "Tråkigt nog leder Ledarens nuvarande upptåg för mig sådana ord och fraser som 'Gerrymandering', 'Totalitär', 'President för Zimbabwe' och 'att få Machiavelli att se ut som en amatör'. ”

Nattrass, MEP för West Midlands, beslutade att gå efter att ha misslyckats med att göra urvalslistan som UKIP-kandidat till 2014 års europeiska val. Han avgick i går kväll under en tv-intervju med Channel 4 News, medan han deltog i parlamentet i Strasbourg.

Han sa: "Processen har blivit helt styrd och fixad, så att endast personer som stöder Nigel Farage läggs upp på den listan. "UKIP är nu ett totalitärt parti. Nigel Farage vill bara ha personer i partiet som absolut och helt håller med honom.”

Mike Nattrass berättade senare EU-Reporter: "Bara en man i UKIP får en åsikt – och vi vet alla vem det är. Partiledaren. Den ledarstilen är inte bra. Alla som står upp mot Nigel Farage ses som en bråkstake – och det var så de såg på mig, trots att jag gjorde bra ifrån mig i mina omvalsintervjuer.

”Jag förlorade eftersom jag enligt dem inte hade visat lojalitet. Nu håller folk huvudet nere för att undvika att bli uttagna. Det är inte så man driver ett parti. Ledaren vill bara ha folk valda som är hans kumpaner.”

Nattrass, 67, kommer att sitta som oberoende i Europaparlamentet fram till valet i maj nästa år. Det är inte känt vilken grupp han kommer att ansluta sig till i EU.

Annons

I måndags avgick han från EFD-gruppen – han överväger att ställa upp som oberoende i West Midlands nästa maj.

I ett uttalande sa UKIP: "Vi förstår att Mike Nattrass MEP avgår från UKIP. Jag förstår hans besvikelse över att inte vara med på UKIP-listorna för det kommande valet, men kortlistan beslutades av en rättvis och omfattande process och UKIP har nu väldigt många begåvade personer som kommer fram som vill representera oss.”

Nattrass dramatiska avgång belyser ett växande "inbördeskrig" inom UKIP. Chris Pain, ledaren för UKIP i Lincolnshires landsting, och medlem av den nationella verkställande direktören, stängdes av den här veckan trots att han blivit frikänd av polisen den här veckan från att ha gjort påstådda rasistiska kommentarer på sina webbplatser på sociala medier.

Pain har nu bildat sin egen utbrytargrupp, och NEC-medlemmen Doug Denny avskedades också vid förra måndagens NEC-möte i London. Trots UKIP:s interna bråk förutspådde José Manuel Barroso, EU-kommissionens ordförande, denna vecka att partiet kan bli Storbritanniens "första styrka" i Bryssel.

Nattrass avgångsbrev till UKIPs partiordförande Steve Crowther löd:

MIN AVSÄTTNING FRÅN UKIP: Jag har varit medlem i UKIP sedan 1997 och är tidigare partiordförande och vice ledare och har representerat West Midlands i England som UKIP-ledamot sedan 2004. Urvalsprocessen för UKIP har vridits och gjorts om för att välja Cronies av Nigel Farage och Cronies of Cronies; UKIP-regler (den normala förståelsen av reglerna av NEC) bröts helt enkelt för att passa detta syfte. 

De som inte kommer att ge Nigel Farage något motstånd i det han gör, de "utvalda kumpanerna", väljs högt upp på listorna och de högprofilerade personerna, i alla regioner, som kan ifrågasätta honom, togs bort. Denna process kommer att stärka målet, som inte är att distrahera medlemmarnas röster bort från "de utvalda kumpanen". Sedan, den sista droppen. Den här veckan tipsade Nigel Farage UKIP:s ledamöter (inklusive mig själv) att oavsett hur medlemmarna röstar kan NEC ändra ordningen! Så även om de inte röstar på hans kumpaner kommer NEC att bekräfta dem som kandidater. Han bekräftade också att denna process redan hade tillämpats på listan vid valet i Londonförsamlingen.  

Jag kommer att tjäna mina väljare som en oberoende parlamentsledamot och kommer att överväga att ställa upp vid valet 2014 och kommer alltid att stå emot totalitarismen och EU. Denna försämring av vårt parti är en stor sorg för mig, eftersom jag har fått stort stöd från "de riktiga UKIP-medlemmarna" som har arbetat så hårt och blivit mina vänner. Jag kan bara tacka alla dessa människor, av vilka några inte längre lever, för de goda åren. 

Med vänlig hälsning, Mike 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend