Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Åsikt: Putins arv

DELA MED SIG:

publicerade

on

140103194159-putin-action-horisontal-galleriChatham House Ryssland och Eurasia-programmet är glada att kunna tillkännage publiceringen av ett nytt programdokument:  Putins arv av Andrew Wood. Tidningen finns nu tillgänglig online.

Sammanfattningspunkter   

* Rysslands styrande elit har knappt förändrats sedan president Putins val 2000. Efter Vladimir Putins återkomst till presidentposten i maj 2012 är makten ännu mer centrerad kring Kreml. Den inre kärnan driver Ryssland i en allt mer reaktionär riktning. Genom att nedgradera och kringgå regeringsstrukturer som teoretiskt står till premiärministern, har president Putin tagit ännu mer ansvar för att avgöra både stora och små frågor.

* President Putin måste hitta ett sätt att hantera ekonomiska och demografiska tryck. Rysslands regioner belastas allt mer av skulder, och regionala investeringar inför APEC-toppmötet 2012 i Vladivostok och vinter-OS i Sotji 2014 har hittills misslyckats med att främja ekonomisk tillväxt. Detta kan orsaka en påfrestning på relationerna mellan stat och samhälle.

* Det finns en lärdom att dra av den politiska krisen i Ukraina, där de etablerade politikerna har tappat kontrollen över resningen mot president Janukovitj. Man kan inte vara mer säker på utgången av krisen i Ukraina än man kan vara på det allmänt hållna antagandet att Ryssland kommer att röra på sig på och efter 2018.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend