Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Cameron och Merkel förenas för att driva en ensidig politisk agenda säga Greens

DELA MED SIG:

publicerade

on

Rebecca_Harms_(11152190084)Rebecca Harms, ordförande för de gröna/EFA-gruppen i Europaparlamentet, kommenterar dagens utgång av mötet mellan Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Storbritanniens premiärminister David Cameron, Sveriges premiärminister Fredrik Reinfeldt och Nederländernas premiärminister Mark Rutte i Sverige. : "Bara för att fyra nordeuropeiska ledare beslutar sig för att hålla ett fototillfälle tillsammans i en båt, betyder det inte att de har rätt att påtvinga resten av EU sin agenda för de kommande fem åren.

”Angela Merkel och hennes kollegor från Sverige, Storbritannien och Nederländerna har inte tagit sig tid att seriöst utvärdera resultatet av både EU-valet och EU:s hantering av den ekonomiska krisen. Till skillnad från de fyra politikerna i båten anser vi att EU inte bara behöver en gemensam marknad utan också en gemensam socialpolitik. Dessutom bör EU förtydliga de områden där européer vill ha närmare integration och de där Bryssel inte bör involveras.

"David Camerons arroganta inställning till Jean-Claude Juncker, den framgångsrika toppkandidaten för mitten-högerpartiet EPP i valet till Europaparlamentet, är totalt oacceptabel. Därmed bortser han från det faktum att Europaparlamentet är den enda EU-institution som är direktvald av EU-medborgare. Det är inte bara en fråga om vem som får jobbet. EU behöver en EU-kommissionsordförande som känner sig ansvarig inte bara inför EU:s ledare utan även inför Europaparlamentet och följaktligen EU-medborgarna. Det är bara genom att öka synligheten för dess beslut. utformning och politik för att EU kan vinna tillbaka medborgarnas förtroende för sin politik och sina politiker.Proceduren för valet av ordföranden för Europeiska kommissionen, som enades kollektivt före valet, måste respekteras av alla.

"Alla beslut av gruppen De gröna/EFA om vem som ska stödja kommissionens ordförandeskap kommer att avgöras av kandidaternas ståndpunkter om centrala politiska prioriteringar. Vi är beredda att bjuda in Jean-Claude Juncker till en utfrågning i vår grupp och att besluta efter det. ."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend