Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europas nyvalda parlamentsledamöter tar sig till Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140606PHT49101_originalNästan hälften av parlamentsledamöterna som börjar i juli kommer att vara nya i parlamentet. Även om de först kommer att bli officiella ledamöter av parlamentet efter att ha fått sina röstkort den 1 juli, träffas politiska grupper redan. För att hjälpa nya parlamentsledamöter erbjuder parlamentet en välkomsttjänst på 24 språk så att de kan fylla i det pappersarbete som krävs för att tillträda. Europaparlamentet träffade två nyanlända parlamentsledamöter när de bekantade sig med sin nya omgivning.
Av de 751 ledamöter vars mandat kommer att löpa under de kommande fem åren är 371 nya i parlamentet. Bland dem finns Brian Hayes, en irländsk medlem av EPP-gruppen. Innan han tillträdde i Europaparlamentet satt den 44-årige Dubliner i båda kamrarna i det irländska parlamentet. 2011 blev han statsminister vid Irlands finansavdelning. Nyligen anlände också Mercedes Bresso, en italiensk medlem av S&D-gruppen. 2010 valdes Bresso - som fyller 70 år nästa månad - till den första kvinnliga ordföranden för Regionkommittén. Hon tjänstgjorde också som president för regionen Piemonte och som universitetsprofessor i ekonomi, senast vid Turin Polytechnic.

BRIAN HAYES

Vad är ditt första intryck av Bryssel och parlamentet?

Mitt första intryck är storleken. Jag har dock en viss fördel eftersom jag har varit i parlamentet ganska regelbundet under de senaste tre åren för den irländska regeringens räkning. Människor är också mycket vänliga och hjälpsamma mot nya medlemmar, vilket verkligen är uppmuntrande.

Vilka är dina favoritsysselsättningar när du inte jobbar?

Jag älskar både golf och tennis. Jag tycker också om att gå snabbt!

Vilka är dina hjältar från världshistorien eller från nutiden?

Annons

Daniel O'Connell som åstadkom katolsk emancipation och som visade att ickevåldspolitik i parlamentet kunde lyckas. Jag beundrar också mycket Winston Churchill för det mod han visade när han stod upp mot fascismen.

Vilka frågor skulle du helst vilja ta upp i ditt arbete som parlamentsledamot?

Att slutföra utmaningen med bankunionen och se till att nya kreditlinjer öppnas för små och medelstora företag över hela Europa. Vi måste lära oss bästa praxis när det gäller reformer av våra offentliga förvaltningssystem. Men prioriteringen nummer ett måste vara att ta itu med skandalen med ungdomsarbetslöshet och att minska den oacceptabla nivån av långtidsarbetslöshet. Detta måste vara i fokus för alla EU-institutioner.

Människor vill desperat se den sociala marknadsekonomin här i Europa, baserad på en företagsvänlig kultur, förbättrad konkurrenskraft och hög kompetens och innovation. Utan framsteg i dessa frågor kommer mittfältet i Europa att fortsätta att krympa när mer aggressiva och nynationalistiska krafter tar fäste i vår politik.

MERCEDES BRESSO

Vad är ditt första intryck av Bryssel och parlamentet?

Jag har arbetat mellan Bryssel och Italien sedan 2004. Det är en stad jag känner och älskar för sin livliga och mångkulturella dimension. Det är därför jag äger ett hus här och jag är glad över att bo i Europeiska unionens huvudstad. Min man är fransman och jag känner djupt att jag är en europeisk medborgare.

Vilka är dina favoritsysselsättningar när du inte jobbar?

Jag älskar att läsa, simma och resa. Jag är en inbiten läsare och jag skriver också böcker. Mina favoritförfattare är Jorge Luis Borges, Marguerite Yourcenar och Italo Calvino. När det gäller ekonomi uppskattar jag Joseph Stiglitz och Nicholas Georgescu-Roegens arbete.

Vilka är dina hjältar från världshistorien eller från nutiden?

De europeiska grundarna Jacques Delors och Altiero Spinelli. Och de politiska tänkarna Carlo Rosselli, Carlo Cattaneo och Alexis de Tocqueville.

Vilka frågor skulle du helst vilja ta upp i ditt arbete som parlamentsledamot?

Jag vill återuppbygga förtroendet mellan medborgare och institutioner. Jag tror på en kompetensförskjutning. Viktigare befogenheter bör tillfalla EU - utrikesfrågor, försvar och finanser - med mindre viktiga befogenheter på lokal nivå enligt subsidiaritetsprincipen. Det slutliga målet är att skapa en konfederal stat.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend