Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Vice President Magdalena Alvarez steg ner från EIB

DELA MED SIG:

publicerade

on

12837955625_97cec0152f_zEuropeiska investeringsbanken (EIB) vice ordförande Magdalena Álvarez Arza (avbildad) har beslutat att lämna in sin avgång från EIB:s ledningskommitté.

EIB:s ordförande Werner Hoyer sa: "Vi noterar detta beslut med djup respekt. Jag vill uttrycka min tacksamhet till vicepresident Álvarez för att hon upprätthåller bankens intressen över hennes egna. Jag vill också tacka vicepresidenten för hennes prestationer under de senaste fyra åren, särskilt för att stödja Spanien och Portugal i kritiska tider med nya finansiella instrument, men också för att höja bankens synlighet i Latinamerika och Asien. Jag hoppas innerligt att det pågående utredningsförfarandet kommer att leda till ett positivt resultat för henne.”

magdalena Álvarez Arza utsågs till vice ordförande för EIB i juni 2010 som en av nio ledamöter i bankens ledningskommitté. Hennes verksamhet var av stor betydelse i Spanien, som har varit den största mottagaren av EIB-lån varje år under hennes mandatperiod. Hon har särskilt varit aktiv för att öka EIB:s andel av utlåningen till små och medelstora företag och på så sätt bidragit till tillväxt och sysselsättning under svåra ekonomiska omständigheter.

Också i Portugal, som ett svar på finanskrisen, har vicepresident Alvarez agerat på ett proaktivt och effektivt sätt och säkerställt att EU-banken kontinuerligt engagerar sig i finansieringsprojekt. Det var med henne som vice ordförande som EIB gav  1.5 miljarder för att samfinansiera projekt med EU-medel. Ett annat viktigt steg var undertecknandet av Portfolio State-garantin som gjorde det möjligt att ge ekonomiskt stöd till den portugisiska ekonomin, särskilt till små och medelstora företag.

Utnämningen av hennes efterträdare väntas inom en snar framtid. För att säkerställa kontinuiteten kommer president Hoyer att ta över Magdalena Álvarez Arzas ansvar under tiden.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend