Anslut dig till vårt nätverk!

Regionkommittén (ReK)

Michel Lebrun valdes till ordförande för Regionkommittén

DELA MED SIG:

publicerade

on

358562263_640Ledamöterna i EU:s Regionkommitté (ReK) valda idag (27 juni) Michel Lebrun (EPP) som deras nya president som placerade ekonomisk tillväxt och jobb för unga högst upp i sina prioriteringar. Kommunalrådet i Viroinval tar över efter Luis Ramón Valcárcel Siso som valdes till Europaparlamentariker under valet till Europaparlamentet. Presidenten för Italiens Umbrienregion, Catiuscia Marini (PES), röstades också in som förste vice ordförande och ersatte Mercedes Bresso som också går till Europaparlamentet som ledamot av Europaparlamentet.

Michel Lebrun har varit medlem i församlingen sedan den bildades 1994. Förutom att vara vicepresident i Belgiens vallonska parlament hade han ett antal poster under sin lysande politiska karriär i Belgien, inklusive minister för högre utbildning, forskning och internationella relationer i Vallonien Bryssel Federation och minister för infrastruktur, transport och fysisk planering i Vallonien.

När Lebrun (EPP) talade under utskottets plenarsammanträde i Bryssel, där ledamöterna också firade 20 år sedan institutionen bildades, sa Lebrun (EPP): "Det är en verklig ära att ta över ordförandeskapet för denna politiska församling för vilken jag har varit politiskt aktiv och representerat medborgare i Vallonien under de senaste tjugo åren. Det är uppenbart att den mest angelägna uppgiften för EU är att leverera tillväxt, jobb och sammanhållning och ge våra unga människor en ny positiv framtidsutsikt. Under mitt ordförandeskap kommer jag att se till att ReK fortsätter att visa hur viktiga de regionala och lokala myndigheterna är för att stärka den europeiska demokratin.Vi börjar lägga krisen bakom oss, men vi måste göra mer och som lokala och regionala myndigheter måste vi ta ledningen genom att införa åtgärder som kommer att leverera för våra samhällen. Jag kommer att fortsätta att kämpa för detta och alla andra frågor som betyder mest för den regionala och lokala nivån, och försvara intressena för alla regioner och städer i Europa."

Catiuscia Marini (PES), medlem av ReK sedan 2010, stödde dessa prioriteringar: "Mitt val som förste vice ordförande i Regionkommittén är en stor möjlighet för regionen Umbrien. Tillsammans med de andra regionerna och lokalsamhällena i Europa, vi uppmanas att delta i att utveckla en ambitiös förnyelseplan som främjar tillväxt och sysselsättning, särskilt för Europas unga medborgare. Jag ägnar de kommande månaderna åt en strukturerad dialog med de andra europeiska institutionerna. Det är avgörande att utesluta de nationella medborgarna. finansiering av strukturfonderna och europeiska investeringar från beräkningen av stabilitetspakten, vilket skulle vara en konkret och praktisk indikation på att vi gick bort från åtstramningspolitik till investerings- och tillväxtpolitik."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend