Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Gianni Pittella: "Europavalen har varit en vändpunkt för EU"

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140627PHT50827_originalEU-valet i maj är en vändpunkt för EU eftersom alla stora europeiska partier för första gången presenterade ledande kandidater till posten som kommissionens ordförande, tillförordnad Europaparlamentets ordförande Gianni (bilden till höger) berättade för europeiska ledare. I ett tal till Europeiska rådet den 27 juni sa han: "Processen med ledande kandidater har fördjupat en europeisk debatt om europeiska frågor", sade han. "Och utan tvekan, genom denna process har EU kommit närmare sina medborgare, mer transparent och mer demokratiskt."

Pittella uppmanade de europeiska ledarna att stödja Jean-Claude Juncker som kommissionsordförande eftersom han var huvudkandidaten för den starkaste partifamiljen.
Den 26 juni besökte europeiska stats- och regeringschefer Ypres i Belgien, platsen för många av de blodigaste striderna 1914-1918, för att fira hundraårsdagen av början av första världskriget. Pittella kallade högtidlighållandet ett tecken på hur långt Europa har kommit. "Ögonblick som dessa påminner oss om det historiska värdet, den europeiska integrationens existensberättigande, en erövring som är hotad idag och som vi uppmanas att försvara för våra barns skull."

Den tillförordnade presidenten uppmanade ledarna vid toppmötet att agera i frågor som migration, dataskydd och ökad ekonomisk tillväxt. Han påminde dem om att arbetslöshetssiffrorna fortfarande är för höga i många länder och att ytterligare reformer av den europeiska ekonomiska styrningen måste säkerställa korrekt demokratisk ansvarighet och Europaparlamentets deltagande.

Undertecknandet av ett associeringsavtal med Ukraina, tillsammans med Moldavien och Georgien, vid toppmötet välkomnades också av Pittella, som efterlyste en strategisk översyn av programmet för det östliga partnerskapet och EU:s förbindelser med Ryssland.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend