Anslut dig till vårt nätverk!

EU

S&D gratulerar Martin Schulz till valet till Europaparlamentets ordförande

DELA MED SIG:

publicerade

on

31553977Idag (1 juli) valdes S&D-ledamoten Martin Schulz till talman för Europaparlamentet, i en omröstning i parlamentets plenarsammanträde i Strasbourg.

Gianni Pittella, italiensk S&D-parlamentsledamot och viceordförande för gruppen, kommenterade omröstningen: "Jag är mycket glad att Martin Schulz har blivit vald till parlamentets ordförande. I dessa turbulenta ekonomiska och politiska tider är det avgörande att ha en stark och politiskt högljudd ordförande för denna viktiga institution.

"Martin Schulz ledde parlamentet med stor framgång under den senaste mandatperioden och kommer att fortsätta att göra ett utmärkt jobb i denna viktiga post. Mot bakgrund av utgången av valet till Europaparlamentet kommer det att vara viktigt att arbeta med de demokratiska krafterna här för en bättre och socialt rättvis framtid för alla EU-medborgare.”

Enrique Guerrero Salom, spansk S&D-ledamot och vice ordförande för gruppen, sa: "Martin Schulz är inte bara en engagerad socialdemokrat utan också en sann troende på demokrati och rättsstatsprincipen. Jag är stolt över att Martin Schulz har valts till talman för Europaparlamentet och jag litar på att han kommer att kunna använda sin position för att försvara EU:s värderingar och demokratiska principer.

”I vår dagliga parlamentariska verksamhet kommer vår grupp att arbeta för en förändring av politiken i Europa. Det är dags att få ett slut på den höga arbetslösheten och fattigdomen som råder i de flesta europeiska länder. Vi måste vidta åtgärder för att göra morgondagens Europa mer socialt balanserat och rättvist.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend