Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Parlamentet räknade ut: fakta om nya parlamentsledamöter

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140709PHT51903_landskap_600_300En åldersskillnad på 66 år skiljer den yngsta från den äldsta ledamoten, två tredjedelar av de maltesiska ledamöterna är kvinnor, medan 70 % av de tyska ledamöterna blev omvalda. Ta reda på mer intressant fakta om de nya ledamöterna som utgör Europaparlamentet för de kommande fem åren.

När det gäller könsfördelning och antal nyanlända är det nya Europaparlamentet jämförbart med det gamla. Andelen kvinnor ökade från 35.05 % 2009 till 36.88 % 2014, medan andelen omvalda parlamentsledamöter sjönk något från 49.59 % 2009 till 49.4 % 2014.

Det finns dock betydande skillnader mellan länderna. Malta skickar den högsta andelen kvinnor (66.67 %) och Litauen lägst med 9.09 %. Och även om 69.79 % av de tyska parlamentsledamöterna blev omvalda - den högsta andelen av något EU-land - blev ingen av deras grekiska kollegor.

Den äldsta parlamentsledamoten under denna valperiod är Emmanouil Glezos, en grekisk medlem av GUE/NGL-gruppen, som är 92 år gammal. Samtidigt 26-åring Anders Primdahl Vistisen, en dansk medlem av ECR-gruppen, är den yngsta.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend