Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Omröstning om Europaparlamentets delegationer att parlamenten i länder utanför EU

DELA MED SIG:

publicerade

on

Utskottsrum_i_Europeiska_parlamentet_i_BrysselAntalet ledamöter som ska sitta i parlamentets 44 interparlamentariska delegationer, som upprätthåller förbindelser och utbyter information med parlament i länder utanför EU, godkändes vid en omröstning i plenum på onsdagen (16 juli). Delegationernas medlemslistor går till omröstning på torsdag.
Under den nya mandatperioden kommer parlamentet att ha 44 interparlamentariska delegationer, inklusive en ny för förbindelserna med Brasilien. En lista över dessa delegationer, med antalet ledamöter i varje, finns på länken till höger.
Genom att upprätthålla och stärka förbindelserna med parlament i länder utanför EU bidrar delegationerna till att främja EU:s kärnvärden, nämligen frihet, demokrati, respekt för mänskliga rättigheter och grundläggande friheter samt rättsstatsprincipen.Medlemskap i delegationer ska godkännas på torsdag
Ledamöterna kommer att rösta om sammansättningen av interparlamentariska delegationer på torsdag. Delegationsordförande och viceordförande kommer att väljas vid delegationernas konstituerande möten, som är planerade till september och oktober.

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend