Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Labour MEP tryck italienska ordförandeskapet för mer hjälp för unga arbetssökande

DELA MED SIG:

publicerade

on

sion simonLabour-parlamentarikern Siôn Simon uppmanade den 23 juli EU:s ministerråd att lägga mer vikt vid att tillhandahålla kvalitetsjobb för unga människor som alltför ofta befinner sig i den skarpa änden av arbetsmarknaden.

Simon, Labours europeiska talesperson för sysselsättning och sociala frågor, berättade för den italienska sysselsättningsministern om en ung väljare som nyligen hade kontaktat honom om de långa skift som han hade förväntats arbeta på ett nolltimmarskontrakt, och att några av hans kollegor hade behövts att arbeta vad som i praktiken var 27-timmarsskift på McDonalds.

Han uppmanade det italienska ordförandeskapet att samarbeta med Europaparlamentet och kommissionen för att säkerställa att strävan att öka antalet ungdomssysselsättningar i Europa inte sker på bekostnad av kvaliteten på sysselsättningen. Anständiga arbetstider, villkor och kontrakt bör vara en grundläggande förutsättning för all anställning, oavsett hur ung arbetstagaren är eller hur desperat arbetslöshetssituationen är.

"Om vi ​​får en halv miljon unga människor över hela Europa till jobb på McDonalds, där de arbetar 27-timmarsskift för fruktansvärda pengar, har vi gjort en bra sak? Jag tror möjligen inte. I Storbritannien har vi 1.4 miljoner människor på noll timmarskontrakt. Det är ett problem över hela Europa. Jag tror att det finns ett mycket reellt problem med kvaliteten på arbetet. Det är de unga mer än någon annan som lider i denna skarpa ände av denna arbetsmarknad", sa han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend