Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Invandringspolitik: Mare Nostrum - måste fortsätta!

DELA MED SIG:

publicerade

on

b1bb3094ba46c7e777fcf259c4e286cfYttrande från De gröna/EFA

Ska Keller, migrationspolitisk talesperson för De gröna i Europaparlamentet, har kommenterat den italienska regeringens plan för att stoppa insatsen "Mare Nostrum" som har räddat många flyktingar i Medelhavet: "Den italienska regeringen spelar spel med människors liv med sina liv. hot om att avsluta Mare Nostrums räddningsoperation i Medelhavet. Även om operationen inte kan ge en bredare europeisk lösning för flyktingar, har den verkligen lyckats rädda livet på ett stort antal människor. Det är därför denna operation måste fortsätta.

"Den italienska inrikesministerns uppmaning till mer europeiskt ansvar går i rätt riktning. Att stödja och hjälpa flyktingar är en uppgift för Europeiska unionen och vart och ett av dess medlemsländer.

"Jag motsätter mig dock helt Alafanos förslag att lägga ut det europeiska asylsystemet på entreprenad till tredje parts stater. Asylförfaranden måste implementeras på EU:s territorium. Det är det enda sättet att säkerställa att flyktingars lagliga rättigheter upprätthålls. Flyktingar måste ha Det är chockerande att se människor fly från krig och förföljelse, till exempel från Syrien, för att sedan återigen behöva riskera sina liv vid gränsen till Europeiska unionen."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend