Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Launchers för att stödja oberoendet för EU:s satellitnavigeringsprogram

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ariane_5_fairing_ejektionIgår kväll (20 augusti) EU’s satellite navigation programme Galileo signed a €500 million agreement with Arianespace which will bring an operational Galileo service much closer. The agreement to provide three Ariane-5 launchers will reduce the EU’s use of external parties for placing its Galileo satellites into orbit – another step on the road to the EU’s goal to secure independent access to space. As the launchers are manufactured in the EU this is also a win for European business. The Ariane-5 launcher will carry four satellites at a time into orbit, twice the capacity of the current launchers and will start to be used in 2015. The number of launches needed for the full set of satellites required for commercial operations will therefore decrease.

Kommissionär för industri och entreprenörskap Ferdinando Nelli Feroci sa: "Detta avtal inbegriper kopplingen av bärraketer och satelliter konstruerade och byggda i Europa, ett steg mot självständighet för Europeiska unionens rymdsektor."

Bakgrund

Galileo är Europeiska unionens program för att utveckla ett globalt satellitnavigeringssystem under europeisk civil kontroll. Galileo-signaler gör det möjligt för användare att veta sin exakta position i tid och rum med större precision och tillförlitlighet än med de nuvarande systemen. Galileo kommer att vara kompatibel med och, för vissa av dess tjänster, interoperabel med befintliga liknande system, men kommer att vara autonom. Senast 2020 siktar kommissionen på att ha hela konstellationen av 30 Galileo-satelliter i drift.

Mer information

MEMO / 14 / 509Vanliga frågor om Galileo, EU:s satellitnavigeringsprogram
Galileo på Europa

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend