Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

#OLAF: "Inga smutsiga affärer - OLAF:s generaldirektörs immunitet måste hävas", säger ledamoten Inge Gräßle

DELA MED SIG:

publicerade

on

Inge Gräßle Graessle

Inge Gräßle, ledamot av Europaparlamentet (avbildad), ordförande för Europaparlamentets budgetkontrollutskott och föredragande för OLAF-förordningen, har varnat Europeiska kommissionen för "smutsiga affärer" när det gäller OLAF:s generaldirektör. "Detta handlar om den belgiska åklagarmyndighetens rätt och möjlighet att undersöka eventuella missförhållanden under utredningen av Dalli-fallet", sa hon.

"Det är oacceptabelt att för att hans immunitet inte ska hävas OLAF:s generaldirektör går med på att ge upp sin tillfälliga tjänst vid OLAF, och att han utöver detta till och med blir belönad med ett permanent kontrakt", tillade hon.

Enligt Gräßle måste den belgiska åklagarmyndighetens begäran i alla fall bekräftas, vilket kommissionen alltid har gjort hittills. Hon fortsatte: "Det är skamligt och ovärdigt EU", att ansökan inte behandlades på ett år.

"EU gillar att predika för världen att respektera regler men i dess eget hus är tillsynen död. Det handlar om rätten att kontrollera och för övrigt är en utredning det enda sättet som OLAF:s generaldirektör kan rensa sig från misstanken. att ha olagligt inspelade telefonsamtal, vilket är ett brott i nästan alla medlemsländer", avslutade Gräßle.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend