Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

#TamponTaxDeal: Brittiska parlamentsledamöter och parlamentsledamöter välkomnar Storbritanniens tampongskatteavtal

DELA MED SIG:

publicerade

on

dan_dalton_002

Den så kallade tampongskatten på brittiska sanitetsprodukter kommer att avskaffas efter att EU:s ledare kommit överens om att tillåta noll moms på dessa produkter vid det europeiska toppmötet i Bryssel. Den 17 mars gick alla EU:s 28 ledare överens om ett uttalande som välkomnar "kommissionens avsikt att inkludera förslag om ökad flexibilitet för medlemsländerna med avseende på reducerade momssatser, vilket kommer att ge medlemsstaterna möjlighet att använda momsnoll sanitär. Produkter".

This deal has been welcomed by European politicians, among them British Conservative Chancellor George Osborne, who said: “The government heard people’s anger over paying the tampon tax loud and clear”. He also added: “With the deal we’ve now achieved what no British government has even tried to achieve. This just shows how Britain can make a case for a reform that will benefit millions as a powerful, confident voice inside a reformed EU.”

Frågan togs upp först i mars förra året av brittiska konservativa parlamentsledamöter som ifrågasatte varför EU-kommissionen inte hade nollbedömt produkterna.

Nu när skatten kommer att avskaffas, West Midlands MEP och Conservative Consumer Affairs talesman Daniel Dalton (avbildad) har också välkomnat nyheterna.

Dalton sa: "These products are essentials and not luxuries and never should have had VAT imposed on them in first place, common sense has prevailed. Also, this should be the start of a much wider reform of VAT as there are other areas where the full rate of VAT shouldn’t be applied, including energy saving products.”

At the European Council summit in Brussels this week, the 28 EU leaders had agreed on the VAT deal. Though on the one hand it’s a success, it has also led to a critique of UK Prime Minister David Cameron. While other leaders tried to work out solutions for the refugee crisis, Cameron succeeded in scrapping the tax on sanitary products.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend