Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#LondonVotes2016: En oroande tecken för EU-folkomröstningen att komma

DELA MED SIG:

publicerade

on

article-2356945-00E35AEB00000190-836_634x380Londons borgmästaromröstning (5 maj) kommer inte att handla om att stanna kvar i eller lämna EU, men det kan vara ett användbart klockslag för hur debatten kommer att utvecklas inför EU-folkomröstningen.

Goldsmith

Zac Goldsmith (brittisk konservativ kandidat) åtnjuter stöd av den avgående borgmästaren Boris Johnson och David Cameron. Som sin far miljardär Jimmy Goldsmith (avbildad), he favours leaving the EU. Goldsmith senior set up and funded the Referendum Party in 1995; the party was pretty much a one-man band, built on the abundant resources and forceful personality of its founder. On Goldsmith’s death in 1997, the party disappeared from the political scene. Interestingly, Jimmy Goldsmith was also an MEP; elected in 1994, as a Majorité pour l’Autre Europe candidate in France.

khan

Sadiq Khans (Labour-kandidat) bakgrund skiljer sig ganska mycket från Zacs. Han växte upp på en stadsgård och var med och skötte familjeföretaget. Han gick på universitetet och utbildade sig till advokat, där han arbetade med anställning, diskriminering och andra frågor om mänskliga rättigheter. Hans bakgrund gör att han förmodligen har bättre förutsättningar att känna till fördelarna med EU:s arbetslagstiftning och EU:s stöd för grundläggande rättigheter.

Khan, liksom den stora majoriteten av dem i Labourpartiet, stöder kampanjen Remain. Skriver i London Evening Standard, Khan said the Brexit campaign was putting at risk the rights of around a million EU citizens in London to live and work there. If Britain left the EU, they could end up “having to leave London”, he said. The Europeans in London could become a significant factor in the election, as they make up around 10% of the London’s electorate.

150505SadiqKhan Citat

Annons

EU:s folkomröstning kommer att neka röstningen för de många medborgare från andra europeiska länder som bor i Storbritannien. Irländarna, malteserna och cyprioterna kommer att få rösta i EU-folkomröstningen; Irland på grund av dess historiska kopplingar och särskilda överenskommelser med Storbritannien, och Malta och Cypern eftersom de är medlemmar av samväldet. Borgmästaromröstningen erbjuder en möjlighet för de européer som inte kommer att få rösta i EU-folkomröstningen.

fearmongering

I en ständigt ökande desperation för att öka sin popularitet har Goldsmith försökt koppla Khan med islamisk extremism. I en artikel som dök upp med ett foto på en utbombad buss från attackerna den 7/7 i London, föreslog Goldsmith att en röst på Khan skulle vara en röst för terrorism.

Efter att ha anklagat Remain-kampanjen för rädsla, verkar det som att Leave-kampanjen är de som vill slåss mot smuts. Boris Johnson och Michael Gove (en framstående "Leave"-minister) har kritiserat president Barack Obamas ingripande i debatten och föreslagit att hans inställning till Storbritannien kan vara baserad på hans "del-kenyanska" arv och en "förfäders ogillar av det brittiska imperiet" .

The Leave campaign is failing to win the arguments. Like the Goldsmith campaign, the Brexiteers are becoming increasingly desperate and are on the back heel. With the ‘Remainers’ clearly winning the debate on the economic benefits of EU membership, the Brexiteers will turn to their strongest hand, the issue on which they are ahead of the Remain camp – migration. A cornered Leave campaign is about to get nasty, very nasty. The scars that this will leave on those who have come to live and work in Britain will be deep.

Förbered er på att mer kommer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend