Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit: "Parlamentet kommer att blockera en affär som skapar en ny gynnsam status för Storbritannien"

DELA MED SIG:

publicerade

on

VerhofstadtEfter rapporter om att Storbritannien kanske försöker nå en överenskommelse med EU-partner om inre marknadstillträde, men med en nödbroms på EU-migration på upp till sju år har olika sidor reagerat ilsket. Premiärminister Theresa Mays mest pro-Brexit parlamentsledamöter har sagt att de inte vill ha Brexit-lite, utan full suveränitet. Från den andra änden av spektrumet avvisade ledaren för liberaler och demokrater i Europaparlamentet (ALDE) Guy Verhofstadt MEP kraftigt detta alternativ.

Ledamot Guy Verhofstadt (avbildad) sa igår (24 juli): ”En överenskommelse med dessa villkor skulle vara otänkbar. Det skulle göra det möjligt för Förenade kungariket att utvidga sin redan mycket gynnsamma position: behålla de bästa delarna och befria sig från de skyldigheter som följer med det. EU: s regeringar skulle vara galna över att gå med på en sådan överenskommelse och jag kan säga er: Europaparlamentet kommer aldrig att gå med på en överenskommelse som "de facto" slutar den fria rörligheten för människor i ett decennium, samtidigt som de ger bort en extra rabatt i utbyte mot alla fördelar med den inre marknaden.

"Vad skulle hindra andra länder från att fråga samma undantagsstatus? Vill vi verkligen att euroskeptiker någon annanstans i Europa åberopar det brittiska exemplet att" ha sin tårta och äta den "? Alla kan se att denna position är oansvarig eftersom den inte är hållbar i långa loppet.

"Det enda nya förhållandet mellan Storbritannien och Europeiska unionen kan vara en där Storbritannien har en associerad status med mindre skyldigheter men lika mindre rättigheter. Och om detta inte är genomförbart kommer återfallspositionen att vara ett vanligt handelsavtal mellan Storbritannien. och Storbritannien. ”

Verhofstadt drog paralleller till EU: s sätt att hantera Turkiet. Genom att göra kortvariga lapptäckslösningar hanterar inte Europa det djupare problemet och kan förvärra situationen, sade han: ”Genom att lösa våra problem på detta sätt - med fler och fler undantag från reglerna - skapar vi bara nya prejudikat och därmed , nya problem. Hur kommissionen hanterar Brexit-förhandlingarna är jämförbart med det sätt som den har tagit upp rättsstatskrisen i Turkiet: att stänga ögonen. Kommissionen måste lära sig att anta en tydlig ståndpunkt och - om det är nödvändigt - vara villig att göra ett rent snitt, vare sig det är med Storbritannien eller med Turkiet. EU bör inte föra anslutningsförhandlingar med en regering som städade en del av rättsväsendet och i princip släckte rättsstaten. Förhandlingarna med Turkiet bör därför frysas. ”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend