Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Frontex och #Polen undertecknar högkvartersavtalet

DELA MED SIG:

publicerade

on

polska högkvarteretIdag (9 mars) undertecknade Frontex, den europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån och den polska regeringen högkvartersavtalet, som definierar den juridiska statusen för byrån och dess anställda i Polen. Avtalet kommer också att tillåta Frontex att bygga sitt nya högkvarter i Warszawa på mark som tillhandahålls av den polska regeringen.
"Undertecknandet av huvudkontorsavtalet med Polen är nyckeln till utvecklingen av vår byrå. Det betyder att Frontex kommer att växa under de kommande åren med visshet om sin framtid här i Polen. Detta inkluderar en fast juridisk status för byrån och dess anställda, vars barn kommer att kunna gå i en ackrediterad europeisk skola som kommer att inrättas i Warszawa, säger Frontex verkställande direktör Fabrice Leggeri.
"Jag är tacksam mot de polska myndigheterna för allt hårt arbete de lagt ner för att nå detta avtal. Jag är säker på att värd för en av de största EU-byråerna på dess mark kommer att bidra till att främja Warszawa och Polen runt om i Europa och ge nya ekonomiska möjligheter för lokala företag, tillade han.
Högkvartersavtalet kommer nu att läggas fram för ratificering av det polska parlamentet.
Frontex, som har koordinerat EU:s medlemsländers operativa samarbete vid de yttre gränserna i mer än ett decennium, blev den europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån i oktober 2016. Med utvidgningen av sin roll och verksamhet planerar byrån att öka sina bemanning från den nuvarande nivån på cirka 400 till 600 i slutet av detta år och 1,000 2020 år XNUMX.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend