Anslut dig till vårt nätverk!

Abort

Debatt om USA:s "globala gag" anti-#abortregel kl. 15.00 på tisdagen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Oded0z44mqe6I0tDLedamöterna kommer att diskutera USA:s president Donald Trumps återinförande av regeln om "global gag", som tvingar USA-finansierade utländska icke-statliga organisationer att intyga att de inte kommer att utföra eller aktivt främja abort, med kommissionären för humanitärt bistånd Christos Stylianides på tisdag (14 mars) kl. 15.00 . 

Smakämnen "Presidentiellt memorandum angående Mexico City-policyn" en verkställande order som förbjuder internationella icke-statliga organisationer som får amerikansk finansiering från att tillhandahålla aborttjänster eller erbjuda information om aborter, undertecknades av Trump den 23 januari 2017.

USA är den största givaren till globala hälsoinsatser, och tillhandahåller nästan 3 miljarder dollar till hälsoinsatser genom United States Agency for International Development (USAid).

Som svar på president Trumps beslut lanserade den holländska handels- och utvecklingsminister Lilianne Ploumen initiativet "She Decides", för att bygga en internationell koalition och fond för att upprätthålla familjeplaneringstjänster. Mer än 59 länder deltog i konferensen den 3 mars i Bryssel, samarrangerad med Belgien, Sverige och Danmark, som samlade in 180 miljoner euro.

Mer information

Du kan titta på plenardebatten via EP Liveoch EbS +.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend