Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europaparlamentets ordförande, Antonio #Tajani, om nyckeldebatten om Romdeklarationen

DELA MED SIG:

publicerade

on

antonio-tajani-afp_650x400_51484705771På inbjudan av president Antonio Tajani utbytte Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, Italiens premiärminister Paolo Gentiloni, Maltes vice premiärminister Louis Grech och Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker åsikter i plenum med ledamöter av Europaparlamentet om Europas framtid i upptakten till Romdeklarationen som markerar 60-årsdagen av Romfördraget. 
"Jag skulle vilja påminna om att i dag röstar folk i Nederländerna och ingen bör förolämpa ett demokratiskt land som går till val och de värderingar som vi alla erkänner", sade Europaparlamentets ordförande när han inledde nyckeldebatten.
"Europa är mycket mer än en gemensam valuta eller en gemensam marknad. Vi måste starta om Europa på denna premiss. Vi kan inte begränsa oss till en formell ceremoni för att markera de bästa 60 åren i historien om ett fritt Europa. Årsdagen av undertecknandet av Romfördraget är en möjlighet att föra Europa närmare medborgarna genom konkreta svar på deras oro som arbetslöshet, terrorism och migration, genom att främja våra värderingar i världen”, tillade han.
"Den 25 mars kommer vi att underteckna en högtidlig deklaration i Rom. Idag mer än någonsin kan vi se hur viktig europeisk enhet är. Europa måste förändras och inte försvagas”, avslutade Tajani.
Debatten om Europas framtid inleddes i februari med antagandet av Europaparlamentets tre betänkanden - Verhofstadt, Bresso/Brok och Berès/Böge - följt av kommissionens vitbok och diskussionen vid Europeiska rådets förra veckan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend