Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Trump och Pekings främsta diplomatiska utmaningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

trump KinaI en rapport till den lagstiftande församlingens utrikes- och försvarskommitté den 6 mars uttalade Republiken Kinas (ROC) utrikesminister David Lee att ROC:s främsta diplomatiska utmaningar är USA:s president Donald Trumps nya politik och Pekings skärpta åtgärder mot Taiwans deltagande i det internationella samfundet.

Sedan USA drog sig ur Trans-Pacific Partnership (TPP), har Trumps politik gentemot Asien-Stillahavsområdet och hans interaktion med kinesiska ledare på fastlandet övervakat mycket av hans ministerium, sa Lee. Peking har ökat sitt tryck på att begränsa Taipeis internationella utrymme och förväntas göra liknande åtgärder i framtiden.

Som svar på dessa utmaningar hoppas Taiwan stärka sina band med USA, fördjupa sitt samarbete med Japan och EU, främja sina regionala relationer och fortsätta att delta i internationella organisationer, lovade Lee.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend