Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU måste ompröva sina relationer med #Turkiet

DELA MED SIG:

publicerade

on

ALDE-gruppens ledare Guy Verhofstadt talade i dagens plenardebatt (26 april) om situationen i Turkiet efter den konstitutionella folkomröstningen, och uppmanade Europeiska rådet och kommissionen att stoppa anslutningsförhandlingarna och öppna vägen för ett nytt associeringsavtal med Ankara.

"Turkiskt anslutning är inte längre realistiskt. Därför måste vi hitta ett sätt att leva med Turkiet, samarbeta med regeringen och engagera oss med det turkiska folket. Det är dags att rådet och kommissionen stoppar anslutningsförhandlingarna och öppnar vägen för en ny sammanslutning. avtal."

"Samtidigt, med tanke på de 48 procent som röstade mot avskaffandet av den turkiska parlamentariska demokratin, måste vi insistera på att denna nya relation, och i synnerhet den uppgraderade tullunionen, endast är möjlig om Turkiet uppfyller sina skyldigheter som medlem av rådet. av Europa, säger Verhofstadt.

MEP Alexander Lambsdorff (FDP, Tyskland), vice ordförande för Europaparlamentet för mänskliga rättigheter och demokrati och ALDE:s skuggrapportör för Turkiet, tillade:

"Turkiet uppfyller inte längre Köpenhamnskriterierna som är nyckeln till att öppna vägen mot EU-anslutning. Vi har inte råd att fortsätta med en process som har förlorat sin trovärdighet på båda sidor. Ett nytt associeringsavtal kommer å andra sidan att ge EU ytterligare inflytande eftersom Turkiet har verkliga intressen av att fördjupa det ekonomiska samarbetet och införa viseringsliberalisering.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend