Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#USA #Huawei – Spionthriller eller handelskrig?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ju mer man tittar på USA: s försök att blockera användningen av Huawei-utrustning i västvärldens 5G-telekomnät, desto tydligare är det att president Trumps verkliga motiv är mindre om säkerhet men mer om protektionism, skriver Colin Stevens.

Trump insisterade på att Huawei skulle ta upp frågan vid Vita Huset och utgjorde en nationell säkerhetsrisk och var "väldigt farlig", men visade sedan på en livlinje för Huawei att det var möjligt att en överenskommelse med Kina kunde hjälpa Huaweis situation. Han talade om att öppna dörren för att lätta restriktioner mot Huawei, vilket tyder på att företaget skulle kunna ingå i ett bredare handelsavtal mellan USA och Kina.

"Om vi ​​gjorde en överenskommelse, kunde jag tänka mig att Huawei eventuellt ingår i någon form eller del av det," sa Trump.

Förra veckan lade den amerikanska regeringen Huawei till en lista över företag som hindrats från att köpa komponenter från företag i landet, vilket kan få allvarliga konsekvenser för det kinesiska företaget.

Huawei upprätthåller amerikanska rädslan att använda sin utrustning för att spionera för den kinesiska regeringen är ogrundad, och den kinesiska regeringen har anklagat Trumps administration av mobbning av företaget.

Google och chip designer Arm är två av de stora företagen som har sagt att de kommer att avbryta aktiviteter med Huawei.

Annons

Förutom Google och Arm uppgav elektronikjätten Panasonic till en början att den hade slutat leverera vissa komponenter till Huawei.

Emellertid utfärdade företaget ett annat uttalande på sin webbplats på 23 maj, vilket bekräftar att det fortsatte att leverera Huawei normalt.

Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) gav Huawei ett steg och uppgav att det kunde fortsätta att leverera halvledare till företaget utan att bryta mot USA: s förbud.

Nikkei Asian Review rapporterade TSMC, som är en huvudleverantör till Huawei, hade tagit råd från ett amerikanskt lagbolag och drog slutsatsen att dess chipmaking inte skulle falla ut ur USA: s restriktioner.

De flesta EU-regeringar har en "annan tankegång" till USA, med Frankrike som nyligen sagt att den inte hade för avsikt att ingå ett tekniskt krig med Kina.

Ett liknande pragmatiskt tillvägagångssätt har tagits av Storbritannien, gemensamt testar Huawei-utrustning för säkerhetsproblem. Ingen har hittats.

This is just as well, because the inconvenient truth is that the UK couldn’t launch 5G without Huawei

EE and Vodafone’s forthcoming 5G launches highlight the fundamental fact that the UK telecoms sector can’t afford to launch 5G without Huawei.

Storbritanniens två största mobilnätoperatörer har meddelat att 5G kommer att anlända till Storbritannien på mindre än två veckor. Utan tvekan markerar detta en viktig milstolpe i Storbritanniens anslutningsresa. Med ankomsten av 5G inleder landet i gigabit-samhällets gryning, en ny ålder av allestädes närvarande, ultrasnabb anslutning.

Faktum är att Storbritannien kommer att vara bland de första länderna i världen för att utöka kommersiella 5G-tjänster i stor skala, när EE byter ut sina 5G-nätverk på 30th May 2019, följt tre dagar senare av Vodafone.

BT har arbetat med Huawei för att testa 5G-nätverk och Huawei 5G Radiosats för sin 5G-lansering, och anser att Huaweis teknik och innovation ligger framför sina konkurrenter.

BT: s VD sa den här veckan "en lång försening till 5G-lanseringar medan Huawei-situationen löses kommer inte att gynna Storbritannien"

Skalan av BT / EE-rollen är imponerande, med 5G-avgifter att gå i sex städer den 30th maj. De är London, Cardiff, Edinburgh, Belfast, Birmingham och Manchester.

BTs 5G-installationsplan är för 100 + nya 5G-webbplatser per månad: vid slutet av 2019 ingår Bristol, Coventry, Leicester, Nottingham, Sheffield, Liverpool, Hull, Leeds, Newcastle och Glasgow,

I 2020 kommer det att rulla ut till Aberdeen, Cambridge, Derby, Gloucester, Peterborough, Plymouth, Portsmouth, Southampton, Worcester och Wolverhampton.

Marc Allera, VD för BT: s konsumentvarumärken: EE, BT och Plusnet sa ”Företaget kommer att fortsätta använda Huawei, tillsammans med Ericsson, för radioutrustning för sitt 5G-nätverk trots den politiska debatten kring användningen av det kinesiska företagets utrustning och sina försörjningskedjefrågor efter de amerikanska myndigheternas övergång till att lägga den på enhetslistan.

EE har testat sitt 5G-nätverk med Huawei-teknik och har "inga indikationer" från den brittiska regeringen att ändra kursen ". Han sa att försörjningskedjans begränsningar var ett problem, men att Storbritannien inte skulle dra nytta av en långvarig dröjsmål till 5G-lanseringar medan situationen löses.

"Det finns så många scenarier och vi har ingen klarhet. Men vi kan inte stå stilla, sade han. "Inget är kristallklart, men vi måste arbeta inom den tvetydigheten."

BT-koncernen och Vodafone-chefs teknikansvariga Howard Watson och Scott Petty varnade båda för stora konsekvenser för 5G om ett brittiskt regeringsförbud mot Huawei kommer in.

På Mobile News XPO 5G Symposium som hölls på The Hilton på Park Lane den 14 mars sa Watson att Huaweis 5G-teknik var 18 månader före Ericssons och Nokia.

Watson sa: "Huawei har några speciella söta fläckar, varav en är mycket bra på moduleringstekniker och massiv MIMO-kapacitet. Att blockera det från oss skulle göra en dårlig service till den brittiska ekonomin. "

Vodafones chefstekniker officer Scott Petty sa att en förbuds inverkan skulle vara "enorm" och skadlig ".

"Vi kör 4G-nätverk med Huawei-utrustning i delar av vårt nätverk. Du pratar om hundratals miljoner pund för att ersätta delar. Vi kan inte distribuera 5G utan 4G. Du kan inte köra en 5G-leverantör kopplad till en annan 4G-leverantör, så det kommer att sakta ner vår distribution (av 5G) efter 18 månader till två år. Förbud mot brittiska regeringar som förbjuder nätverken att installera Huawei 5G-infrastruktur skulle leda till en fördröjning av 5G-utbyggnaden och en prisökning till konsumenterna. "

Nokia: s verkställande direktör Rajeev Suri sa tisdags att hans företag skulle kunna dra nytta av en amerikansk clampdown på den kinesiska rivalen Huawei som loppet att rulla ut 5G-tjänster värmer upp. Suri bekräftade att Nokia hade varit lite långsam på att få 5G-tekniken igång och citerar sin egen teknikplan med de förvärvade Alcatel-Lucent som en anledning.

"Vi är sent i 5G om några veckor till några månader," sa Suri till finska bolagets årliga aktieägarmöte.

Huawei, världens näst största smarttelefontillverkare, var "redo att gå extra milen" för att möta pågående oro för säkerhets- och säkerhetshänsyn i sin verksamhet, i Bryssel, sade Abraham Liu, Huaweis chefsrepresentant till EU-institutionerna.

"Huawei är den oöverträffade ledaren i 5G. Vi är redo och villiga att engagera sig med någon regering och komma med effektiva åtgärder för att säkerställa produktsäkerhet. Att begränsa Huawei från att göra affärer kommer inte att göra ett land säkrare eller starkare; Istället kommer detta bara att verka för att begränsa sina 5G-nätverk till sämre än dyrare alternativ, vilket gör att de släpar efter sig vid 5G-utplacering och så småningom skadar företag och konsumenters intressen. "

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend