Anslut dig till vårt nätverk!

Politik

Starkare användning av innovativ teknik kommer att uppnå de politiska målen för Horizon Europe 2021-2027.

publicerade

on

Horisont Europa - nyckel ekonomiskt instrument.

Horizon Europe håller på att börja lanseras i början av nästa år. Detta är ett av de största offentligt finansierade forsknings-, innovations- och vetenskapliga instrumenten i världen. Det är en del av EU: s övergripande strategi för att förbättra ekonomisk prestanda och konkurrenskraft samtidigt som det stöder genomförandet av EU: s Green Deal - skriver Dr. Cao Hui som är chef för policy för marknadsaktiviteter för Huawei i Europa.

35% av budgeten för Horisont Europa anslås till forskningsinsatser som kommer att hjälpa EU att nå viktiga klimatmål.

Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och EU: s regeringar känner till fullo till den viktiga roll som industrin spelar i Europas ekonomi.

EU-industrin tillhandahåller var femte jobb i Europa, 80% av EU: s export och två tredjedelar av den privata sektorn [e-postskyddad] i Europa.

Slutsatsen är att EU: s industri måste anpassas till den digitala tidsåldern. Det är därför det med rätta ligger en sådan tonvikt i Horizon Europe på teknisk forskning. IKT-innovation kommer att vara en drivkraft för ekonomisk tillväxt i Europa.

IKT-samarbetsforskning - centrum i Horisont Europa.

Låt oss titta en stund på pelare 2 i Horizon Europe. Den definierar tydligt forskningsområdena i Europa under de närmaste sex åren: - tillverkningsteknik, nyckel digital teknik, avancerat material, AI / robotik, nästa generation av internet, avancerad databehandling och big data. IKT-samarbetsåtgärder i Europa kommer att utnyttja avkänningsteknik, dataarkitektur, fotonik, robotik, kvantbearbetning, processorer med låg effekt och högprestanda för att uppnå viktiga EU-politiska mål bättre.

I oktober 2020 meddelade Europeiska kommissionen att den kommer att avsätta 8 miljarder euro till EURO HPC mellan åren 2021-2023. Detta kommer att påskynda utvecklingen av super- och gröna datortekniker till Europa. Synergierna med HPC kommer att utnyttjas genom smart distribution av artificiell intelligens, big data och molnteknik.

Huawei - stödjer EU: s strategiska autonomi.

Dr. Cao Hui är chef för Huaweis politik för marknadsaktiviteter i Europa.

Dr. Cao Hui är chef för Huaweis politik för marknadsaktiviteter i Europa.

För att stödja en ny industriell strategi i Europa, en som definieras av målet för strategisk autonomi, krävs internationellt samarbete - om detta politiska mål i Europa ska lyckas. Det är här ett företag som Huawei kan spela en positiv roll. Vi kan stödja EU att lansera sina forskningsmål under Horisont Europa. Vi har en stark position för att uppnå detta. Vi har varit baserade i Europa sedan år 2000. Vi har 23 forskningscentra i Europa i 12 länder. Vi har varit en aktiv deltagare i Horizon Europe och har särskilt stött samarbetsåtgärder inom 5G, big data och byggt starkare IKT-plattformar som kan leverera sakernas internet och mer innovativa applikationer för samhället.

Huawei rankades 5th i Europeiska kommissionens industriella resultattavla för forskning 2019. Detta gör oss till den femte största privata sektorn som investerar i forskning och utveckling i världen. Man måste investera i en hel serie grundläggande och tillämpad vetenskaplig verksamhet - och därmed sätta sig i en bättre position för att leverera nya och innovativa produkter till marknaden.

 

Offentliga / privata partnerskap är nyckeln i Horizon Europe.

Principen om öppenhet för EU: s forskningsinstrument innehåller också en stark del av partnerskap mellan den privata och den offentliga sektorn för att omvandla nya industrier genom bättre användning av teknik. Det gemensamma företaget Smart Network and Services kommer att leverera 6G för Europa. Detta kommer att få hjälp via ett annat JU-arbete som kommer att hantera digitala nyckeltekniker.

Verkligheten är att de politiska målen för Horizon Europe inte kan uppnås endast av den offentliga sektorn. Det måste finnas ett starkt engagemang från den privata sektorn i många samarbetsåtgärder under Horisont Europa. Det finns till och med en bredare utökad princip i detta sammanhang. De 17 FN-målen för hållbar utveckling kan bara lyckas om det finns ett starkt deltagande från den privata sektorn. Forskning, innovation och vetenskap kommer att stå i centrum för att säkerställa att dessa FN-mål uppnås framgångsrikt 2030.

Horizon Europe är ett ekonomiskt instrument. Forskning, innovation och vetenskap är inneboende element i den digitala omvandlingsprocessen. Länder som investerar i dessa sektorer kommer att säkra högre ekonomisk avkastning på medellång sikt. Teknik är också en hörnsten i den globala utmaningen att ta itu med fattigdom, sociala problem och ojämlikhet i våra samhällen. Detta anser också Europeiska kommissionen, Världsbanken, OECD och Internationella valutafonden.

Låt den privata och offentliga sektorn arbeta tillsammans under Horizon Europe. Detta är en vinn-vinn-situation för den offentliga och privata sektorn. Det är en vinn-vinn-situation för samhället.

 

Dr. Cao Hui är chef för Huaweis politik för marknadsaktiviteter i Europa.

 

Politik

Europeiska gröna välkomnar Biden som president

publicerade

on

Den valda presidenten Joe Biden kommer att svuras in idag som USA: s 46: e president. Vid sidan av Biden kommer Kamala Harris som kommer att avlägga ed som den första kvinnan och den färgade personen som väljs till vice president.

Henrike Hahn, tysk grön ledamot av Europaparlamentets delegation för förbindelserna med Amerikas förenta stater välkomnar den efterlängtade förändringen.

”Förhållandena mellan EU och USA kommer inte att återvända till hur de var innan Donald Trump kom till makten. Vi går inte tillbaka till den globala ordningen för Trump-dagar som världen idag har förändrats.

Jag ser fram emot ett närmare och mycket tillförlitligt samarbete med USA som återvänder till anständighet och normalitet i transatlantiska relationer.

Vi behöver bättre samarbete om kärnprioriteringar, som att bekämpa pandemin och dess ekonomiska nedfall, tackla klimatförändringarna. Vi måste hitta en gemensam grund för internationell handel med höga sociala och ekologiska standarder inklusive försvaret av mänskliga rättigheter som med Kina.

President Bidens initiativ att sätta tillbaka USA i Parisavtalet som en av hans första politiska åtgärder för att mål för minskning av utsläppsnetto för 2050 är anmärkningsvärt. Medan vi arbetar i Europa med högt tryck för att genomföra Paris klimatmål via Grön affär Vi hoppas att vi kommer att se mycket konkreta politiska steg från Biden-administrationen i den riktningen så snart som möjligt.

Vi i Europa är redo att arbeta hand i hand med våra gamla vänner och partners ”.

Europeiska gröna är det europeiska politiska partiet som fungerar som en federation av politiska partier i hela Europa som stöder grön politik.

Fortsätt läsa

EU

Förenade kungariket och EU-27 medborgare i Storbritannien förblir en del av Europaparlamentets kommunikationsprogram 

publicerade

on

Europaparlamentet bekräftar sin vilja att fortsätta samarbeta med unga generationer av brittiska medborgare och EU27-medborgare bosatta i Storbritannien. Efter sitt beslut i februari 2019 att bibehålla Europaparlamentets närvaro i Storbritannien, särskilt genom sitt kontor i London, enades parlamentets presidium (president Sassoli och vice ordförande) igår kväll om att anpassa sina kommunikationsprogram för att säkerställa att brittiska medborgare i särskilt den yngre generationen och de miljoner EU27-medborgare som är bosatta i landet kan fortfarande delta.

Yttringsmultiplikatorgrupper, ungdomsgrupper och organisationer kommer att kunna delta i debatter och evenemang som erbjuds av Europaparlamentet som European Youth Event, som samlar tusentals unga européer vartannat år i Strasbourg och online (8,000 ungdomar deltog i 2018 händelse). Storbritannien skolor kommer också att kunna delta i Euroscola, en uppslukande upplevelse som äger rum i Europaparlamentets kammare i Strasbourg, vilket gör det möjligt för gymnasieelever att lära sig mer om europeisk integration genom att uppleva den från första hand. Brittiska skolor kan också delta i Europaparlamentets program för ambassadörsskolor.

Mer 

Fortsätt läsa

coronavirus

COVID-19-vacciner: EU måste reagera med enhet och solidaritet 

publicerade

on

Ledamöterna uttryckte brett stöd för den gemensamma EU-strategin för att bekämpa pandemin och krävde fullständig insyn när det gäller kontrakt och utplacering av COVID-19-vacciner.

I plenumsdebatten tisdagen (19 januari) utbytte parlamentsledamöter åsikter med Ana Paula Zacarias, portugisiska statssekreteraren för europeiska frågor, och Stella Kyriakides, EU-kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet.

En stor majoritet av parlamentsledamöterna visade sitt stöd för den enade EU-metoden, som säkerställde att vacciner utvecklades snabbt och säkerställde tillgången till vaccin för alla europeiska medborgare. Samtidigt beklagade de ”hälsonationalism”, inklusive påstådda parallella avtal som undertecknats av medlemsstaterna eller försök att konkurrera ut mot varandra. För att upprätthålla den europeiska framgångshistorien måste EU reagera med enhet och solidaritet, med alla regeringsnivåer som arbetar tillsammans, säger ledamöter.

Medlemmarna krävde att villkoren för kontrakt mellan EU och läkemedelsföretag som involverar offentliga medel ska vara helt transparenta. Kommissionens senaste ansträngningar att låta parlamentsledamöter konsultera ett ofullständigt kontrakt ansågs vara otillräckliga. Ledamöterna upprepade att endast fullständig öppenhet kan hjälpa till att bekämpa desinformation och skapa förtroende för vaccinationskampanjer över hela Europa.

Talare erkände också den globala dimensionen av COVID-19-pandemin, som kräver globala lösningar. EU har ett ansvar att använda sin styrka för att stödja sina mest utsatta grannar och partners. Pandemin kan övervinnas endast när alla människor har lika tillgång till vacciner, inte bara i rika länder, tillade ledamöterna.

Debatten berörde också andra frågor, såsom behovet av jämförbara nationella uppgifter och ömsesidigt erkännande av vaccinationer, behovet av att undvika förseningar och öka vaccinationshastigheten, liksom den okonstruktiva karaktären av att skylla EU eller läkemedelsindustrin för alla misslyckanden.

Se videoupptagning av debatten här. Klicka på namnen nedan för enskilda uttalanden.

Ana Paula Zacarias, Portugisiska ordförandeskapet

Stella Kyriakides, EU-kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet

Esther de Lange, EPP, NL

Iratxe García Pérez, S&D, ES

Dacian Cioloş, Förnya Europa, RO

Joëlle Mélin, ID, FR

Philippe Lamberts, Gröna / EFA, BE

Joanna Kopcińska, ECR, PL

Marc Botenga, Vänster, BE

Sammanhang

Kommissionen offentliggjorde ett ytterligare meddelande om EU: s COVID-19-strategi den 19 januari. EU: s ledare kommer att diskutera läget för pandemin under Europeiska rådets möte den 21 januari.

Bakgrund

Den 22 september 2020 höll parlamentet en offentlig utfrågning om ”Hur man säkerställer EU-medborgares tillgång till COVID-19-vaccin: kliniska prövningar, produktions- och distributionsutmaningar”. Under plenarsessionen i december 2020 uttryckte parlamentet stöd för snabbt godkännande av säkra vacciner och den 12 januari 2021 ledamöter skyllde bristen på öppenhet för att stimulera osäkerhet och desinformation angående COVID-19-vaccination i Europa.

Mer 

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend