Anslut dig till vårt nätverk!

EU: s toppmöten

G2021-ledarnas kommunikation 7: Vår gemensamma agenda för globala åtgärder för att bygga tillbaka bättre

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I slutet av det senaste G7-mötet (11-13 juni) lyckades G7-ledarna komma överens om en gemensam kommunikation - jämfört med den förra G7 när Trump gick med på och sedan avvisade kommunikationen, kan detta redan räknas upp som framsteg. Det fanns bred enighet om behovet av att kombinera ansträngningar för att hjälpa till med det globala svaret på pandemin. Andra frågor som togs upp var gemensamma ideal för att främja ett öppet samhälle och demokrati, gemensamma åtaganden för multilateralism och främja välstånd när världen återhämtar sig från pandemin.

De viktigaste punkterna.

Annons

EU: s toppmöten

EU och USA lanserar Trade and Technology Council för att leda värderingsbaserad global digital transformation

publicerade

on

Efter lanseringen av Trade and Technology Council (TTC) vid toppmötet mellan EU och USA i juni av kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och USA: s president Joe Biden, meddelade EU och USA den 9 september detaljerna för sitt första möte den 29 september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det kommer att ledas av Europeiska kommissionens vice vice ordförande Margrethe Vestager och Valdis Dombrovskis, tillsammans med USA: s utrikesminister Antony Blinken, handelssekreterare Gina Raimondo och handelsrepresentanten Katherine Tai.

TTC-medordförandena förklarade: ”Det här inledande mötet mellan EU och USA: s handels- och teknikråd (TTC) markerar vårt gemensamma åtagande att expandera och fördjupa transatlantisk handel och investeringar och att uppdatera reglerna för 21-talets ekonomi. Med utgångspunkt i våra gemensamma demokratiska värderingar och världens största ekonomiska relation har vi sedan toppmötet arbetat hårt för att identifiera de områden där vi kan vidta konkreta åtgärder för att säkerställa att handels- och teknikpolitiken levererar för vårt folk. Tillsammans med TTC är både EU och USA engagerade och ser fram emot ett robust och pågående engagemang med ett brett spektrum av intressenter för att säkerställa att resultaten från detta samarbete stöder bred tillväxt i båda ekonomierna och överensstämmer med våra gemensamma värderingar . ”

TTC: s tio arbetsgrupper kommer att ta itu med en mängd olika utmaningar, inklusive samarbete om teknikstandarder, globala handelsutmaningar och försörjningskedjesäkerhet, klimat och grön teknik, IKT -säkerhet och konkurrenskraft, datastyrning och teknikplattformar, missbruk av teknik som hotar säkerheten och mänskliga rättigheter, exportkontroller, screening av investeringar och tillgång till och användning av digital teknik för små och medelstora företag. Det fullständiga uttalandet finns tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

Kina

Konkurrens: EU, USA och Folkrepubliken Kina deltog i det femte globala toppmötet för sjöfarten

publicerade

on

Den 7 september deltog höga regeringstjänstemän från EU, USA och Folkrepubliken Kina vid det femte globala toppmötet om sjöfart. Deltagarna inkluderade representanter för konkurrens- och sjöfartsmyndigheterna som ansvarar för reglering av internationell linjesjöfart i världens största linjefart.

Toppmötet omfattade sektoriell utveckling sedan starten av coronaviruspandemin, inklusive utmaningarna för den internationella containertransportsektorn och bredare frågor om marina försörjningskedjor. Deltagarna var överens om att pandemin ställde operatörer i rederier, hamnar och logistiktjänster inför exceptionella utmaningar på rutter till och från EU såväl i andra delar av världen.

De utbytte åsikter om de respektive åtgärder som vidtas av deras jurisdiktioner, liksom framtidsutsikter och perspektiv, inklusive möjliga åtgärder för att öka sektorns motståndskraft. Toppmötet äger rum vartannat år och är ett forum för att främja samarbete mellan de tre myndigheterna. Nästa toppmöte kommer att sammankallas 2023 i Kina.

Annons

Fortsätt läsa

EU

EU och Japan håller en politisk dialog på hög nivå om utbildning, kultur och idrott

publicerade

on

Den 10 maj höll kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom Mariya Gabriel en videokonferens med den japanska ministeren för utbildning, kultur, sport, vetenskap och teknik, Koichi Hagiuda (avbildad), för att diskutera samarbetet mellan EU och Japan inom deras portföljer. Båda sidor bekräftade sitt åtagande att fortsätta samarbetet och stödet från sina respektive program och enades om att gå samman om forskarrörlighet. Detta pågående samarbete har fått ny betydelse under COVID-19-krisen, som har drabbat dessa sektorer hårt.

Kommissionär Gabriel sa: ”Utbildning, kultur och sport förenar människor - för att lära, undervisa, skapa och tävla. Internationellt samarbete inom dessa områden kommer alltid att leda till en bättre förståelse - som mellan Europa och Japan. I Bryssel, liksom i Tokyo, tittar vi på framtiden för utbildning och den digitala övergången. Jag var mycket glad över att utbyta idéer och god praxis inom detta område, såväl som inom kultur och sport, med Hagiuda och hans team. ”

Innan de olympiska sommarspelen i Japan delade minister Haiuda uppdateringar under mötet om anordnandet av en sådan storskalig händelse i dessa oöverträffade tider. Kommissarie Gabriel och minister Hagiuda välkomnade också framstegen i tre speciella gemensamma masterprogram för EU-Japan Erasmus Mundus inom robotik, utökad verklighet och historia, som lanserades som ett resultat av första politiska dialogen i juli 2018. Slutligen betonade de båda vikten av utbyte mellan människor och enades om att regelbundet föra direkta diskussioner. Det kommande toppmötet mellan EU och Japan kommer att belysa omfattningen och bredden av samarbetet inom EU Strategiskt partnerskapsavtal mellan EU och Japan. En jsalva uttalande och mer information efter dagens möte är tillgängliga online.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend