Anslut dig till vårt nätverk!

Politik

Macron lyfter fram prioriteringar för det franska ordförandeskapet i EU

DELA MED SIG:

publicerade

on

Frankrikes president Emmanuel Macron redogjorde för prioriteringarna under de kommande sex månaderna. Macron kommer att fokusera på tydliga vinster som visar att Europeiska unionen tjänar franska intressen på ett sätt som förstärker, snarare än minskar suveräniteten. Som den mest eurofila kandidaten i det kommande presidentvalet kommer detta att vara en del av hans fall för en andra mandatperiod. 

Han lyfte fram sysselsättning, en europeisk minimilön och genusfrågor som nyckelpunkter för kommande lagstiftning. Macron talade om att förbättra arbetsvillkor och löner för européer. Han talade också om att ge fler rättigheter till människor som arbetar genom digitala arbetsplattformar, såsom Uber och Deliveroo, en process som startade i slutet av förra året och som vanligtvis kallas "gig-ekonomin". 

Han lyfte fram kvinnorättsfrågor som ett fokus för förvaltningen. Han förespråkade att rätten till abort skulle läggas till den europeiska stadgan om de grundläggande rättigheterna, en kontroversiell uppfattning som tidigare har setts som en fråga för nationella regeringar. Frågorna om lika lön för män och kvinnor samt mer jämställd företagsrepresentation togs också upp som akuta problem för de kommande månaderna. 

Andra viktiga frågor var klimatutmaningar, en lägsta global skattesats, ytterligare steg mot bankunion, digital integration och säkerhet. Han noterade att Europa måste kunna försvara sina gränser och främja stabilitet, oavsett andra internationella faktorer, en fråga som har blivit alltmer uppenbar med hot från Ryssland. 

"Det franska ordförandeskapet kommer att vara ett som främjar de värderingar som är våra", sa Macron till Europaparlamentet i Strasbourg. "Vi upptäcker igen hur rättsstatsprincipen och demokratin kan göras bräcklig... Men jag är här för att berätta hur de senaste månaderna har visat att demokratiernas hantering av pandemin ... har lett till beslut som har tagits som har skyddat våra liv."

Dela den här artikeln:

trend