Anslut dig till vårt nätverk!

Asylpolitik

Europeiska unionens asylbyrå börjar arbeta

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen inrättade Europeiska unionens asylbyrå (EUAA) den 19 januari. Medan man enades om övergången till ett nytt kontor i juni förra året, var den officiella början av programmet onsdag. 

"EUAA är en unik byrå, med verktygen och förmågan att stödja medlemsstaterna och unionen själv i att påtagligt förbättra tillämpningen av världens enda multinationella asylsystem," sa Nina Gregory, verkställande direktör för EUAA. 

Den nya byrån strävar efter att förbättra praxisen hos European Asylum Support Office (EASO) för att bättre stödja EU-länderna på detta område. Europeiska kommissionen har redan lovat 172 miljoner euro för en budget för 2022. 

Byrån inleder året med verksamhet i åtta EU-länder. Dessa operationer förbättrar EASO:s rutiner genom att möjliggöra snabbare utplacering av personal till kritiska områden samt en större betoning på skyddet av mänskliga rättigheter för flyktingar. EUAA har också en större kapacitet att arbeta med länder utanför EU för att stödja internationellt samarbete i kristider. 

Logotypen för den nya byrån. Logotypen symboliserar det skydd som Europa erbjuder genom hur den större blå delen välvs över den gula fyrkanten (EUAA:s webbplats).

Dela den här artikeln:

trend