Anslut dig till vårt nätverk!

Politik

Parlamentet ska stödja unga journalister med ny utbildning och ett program uppkallat efter president Sassoli

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Detta projekt syftar till att öka journalisters kunskap om EU-frågor och att ge deltagarna relevant erfarenhet. Det syftar också till att berika den europeiska mediesektorn, samtidigt som den behåller redaktionell frihet.

Europaparlamentets presidium, som omfattar ordföranden, vice ordförandena och kvestorerna, godkände inrättandet av ett stipendieprogram och ett utbildningsprogram för unga journalister. Detta program kommer att hjälpa yrkesverksamma i början av deras karriärer att förstå EU och parlamentet. Det kommer också att ge stöd till ansvarsfull, oberoende journalistik angående europeiska angelägenheter. I ett fåtal medlemsstater kommer pilotupplagorna att börja senare under året.

Två olika program kommer att utvecklas av initiativet.

Det första programmet kommer att bestå av en årslång arbetsperiod i EU-baserade medier. Deltagarna kommer att väljas ut av professionella journalistiska organ och arbeta på redaktioner som professionella journalister, skaffa värdefull yrkeserfarenhet och stärka sina EU-kunskaper. Detta program fick sitt namn efter president David Sassoli av presidiet, som arbetade som redaktör i nästan 30 år.

Roberta Metsola (Europaparlamentets ordförande) sa att "Oberoende och professionell journalistik är demokratins ryggrad." Detta initiativ kommer att hjälpa till att utbilda en ny generation europeisk journalist.

Byråns andra program består av två moduler som ger utbildning för unga journalister. En modul är på nationell nivå och fokuserar på EU:s kunskap och mediearbete, medan den andra modulen i Bryssel och Strasbourg lär dem om institutionen. Under de kommande veckorna kommer mer information att göras tillgänglig om båda programmen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend