Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Ruslan Stefanchuk uppmanar EU att ge Ukraina kandidatstatus

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Parlamentet President Roberta Metsola välkomnade Ruslan Stefanchuk in i Strasbourgs halvcirkel. Hon lyfte fram Ukrainas kamp för frihet, demokrati och de europeiska värderingar som binder dem alla. "Även om de fasor som Ukraina har gått igenom inte var möjliga för några månader sedan, har ert folk ingjutit hopp i resten av världen."

Metsola uppgav att Europaparlamentet kommer att fortsätta sitt stöd för Ukrainas försök att bli en kandidat till EU. "Vi förstår hur viktigt det är för Ukraina att bli erkänd som en del av den europeiska familjen. Hon sa: "Att berätta för alla att Ukrainas plats i Europa är."

Stefanchuk beskrev hur Rysslands första attack mot Ukraina chockade hans land och världen. Men ukrainarna insåg snabbt vad de måste göra: enas mot angriparen.

Han berömde president Metsola för att han besökte Ukraina som en av de första europeiska ledarna efter konflikten. Han tackade också europeiska länder och deras stöd för det ukrainska folket i denna svåra tid. Han tog också upp möjligheten till ytterligare åtgärder i händelse av att kriget fortsätter, inklusive ytterligare EU-sanktioner när de börjar påverka de europeiska ekonomierna negativt. Han sa, "Eftersom nederlag kommer att kosta oss mycket mer."

Stefanchuk uttryckte sin önskan om EU:s stöd för hans lands ansökningar om att bli en kandidat. Han betonade att Ukraina och dess folk kräver ett starkt budskap från Europa. Han påpekade dock också att alla andra politiska signaler bara skulle vara till nytta för den ryske presidenten Vladimir Putins regim. Han tackade också Europaparlamentet för deras starka stöd till sitt land.

Du kan se hans adress igen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend