Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Ukraina behöver tunga vapen, Europa måste kunna ta nästa steg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Night of European Ideas, Berlin, 28 september 2022 - Tal av Europaparlamentets ordförande Roberta Metsola.

"Europa står inför nya tider. Vi har i uppdrag att hantera den perfekta stormen av inflation, politisk osäkerhet, livsmedelsbrist, ökade levnadskostnader och minskande energiförsörjning, samtidigt som elpriserna stiger. Allt detta ramas in i sammanhanget krig på vår kontinent med den brutala invasionen av Ukraina och politisk osäkerhet som alltmer driver fler människor till bekvämligheten i utkanten.

"Uppgiften är enorm. Det är inte lätt. Inte lätt för oss i Europaparlamentet, inte för någon i Tyskland och inte lätt för någon medlemsstat eller regering.

"Innan jag ber om mer, låt mig tacka Tyskland för allt du har gjort. För all militär hjälp. För att du återigen välkomnade alla som flydde från krig. För de tuffa samtal som du var tvungen att göra. För alla uppoffringar och de som kommer .

"Men vi är inte i slutet av kriget. Vi kommer att uppmanas att göra ännu mer. Och när vi är vid en punkt när krigströttheten sätter in, när omröstningssiffror och kommentarer blir svårare att läsa, det är då vi måste gräva djupare och hitta motståndskraften för att se igenom detta.

"Det finns inga enkla svar, det finns inga garantier - alla som säger det till dig förstår inte omfattningen av utmaningen. Men jag är övertygad om att vi klarar det. Att vi kan hitta svaren på de frågor som vårt folk att vårt sätt är här för att stanna och att vad som än kastas på oss härnäst kan vi möta det bättre när vi är tillsammans.

"Låt mig här säga att enhet inte behöver betyda att vara homogen. Europa strävar inte efter att göra alla lika. Vi är olika, vi har olika traditioner, språk och kulturer.

Annons

"Europa handlar om att omfamna dessa skillnader och samtidigt säkerställa lika möjligheter. Alla måste ha samma chans, inte nödvändigtvis samma synvinkel. Det är vår styrka, även om president Putin ser det som vår svaghet. Han missförstår oss.

"Det är också sant att i denna nya värld behöver vi ledarskap; vi behöver att Europa är "stort på de stora sakerna och litet på det lilla". Vi behöver kompromissa. Vi behöver det politiska modet att se förbi kortsiktighet och vi måste reformera.

"Jag är övertygad om att Europa är på rätt väg, men att vara stor på det största handlar om att kunna svara på det verkliga och nuvarande hotet mot Europa som orsakas av invasionen av Ukraina.

"Europa har reagerat snabbt. Jag är stolt över vårt svar. Det var nödvändigt med tanke på omfattningen av hotet. Vi har inte fått allt rätt, men vi har sett till att vårt sätt att leva är skyddat. Vi har visat att allt vi har predikat för det senaste halvseklet har betydelse, även när man ställs inför makten hos dem som försöker sabotera den - speciellt då.

"Vi har inte råd att bli invaggade i en falsk känsla av säkerhet. Vi vet att risken är existentiell och vi måste svara genom att hjälpa Ukraina att försvara sig. Det var därför vi gick så snabbt att lösa oss - med stor smärta - från rysk energiförsörjning. Det är därför vi har hjälpt Ukraina med ekonomiskt och militärt stöd. Det är därför som våra sanktioner har fått Ryssland att betala dyrt och det är därför vi måste fortsätta att intensifiera våra åtgärder och stöd. Varför vi behöver göra mer för att frysa och beslagta tillgångar för att betala för återuppbyggnaden av Ukraina Varför vi behöver titta på den tyska Marshallfonden till exempel och hur vi bäst använder alla alternativ för att hjälpa Ukraina att få tillgång till de medel som det behöver.

"Sedan början av Rysslands aggression har EU godkänt 7.2 miljarder euro i ekonomiskt stöd till Ukraina. Vi har gett 2.5 miljarder euro till stöd för ukrainska väpnade styrkor och vi kommer att fortsätta. Vi beviljade Ukraina EU-kandidatstatus, vilket ger länder en tydligt fokus för utveckling, även om vi vet att det kommer att ta tid.

"Det är nu Europas ledarskap är viktigt. Och vi kommer att se till Tyskland för att hjälpa till att leda. Tillsammans måste vi göra mer. Vi måste också förstå att ett land inte kan begäras att stå emot smärta och uppoffringar ensamt.

"Vi är vid en beslutspunkt. Ukraina behöver vapen för att överleva. Det mesta av dess försvarsindustri har decimerats, men många av våra medlemsländer har trätt in vilket är anledningen till att Kiev bevarades i mars. Men i denna nästa krigsfas, tunga Det kommer att krävas stridsvagnar och vi måste kunna ta nästa steg.

"Det finns planer på bordet. En av dessa är Leopard Tank-initiativet för att förse Ukraina med en brigad på cirka 90 av cirka 2000 Leopard 2-stridsvagnar i olika medlemsstater. Vi vet att även de som inte är stridsberedda kan återställas Detta kan innebära att en stridsvagn av modern standard blir tillgänglig snabbt. De länder som tillhandahåller stridsvagnarna skulle kunna få ersättning genom europeiska fonder som Peace Facility och det betyder att alla kommer att kunna bidra till insatsen.

"Ett annat alternativ kan vara ett lån-lease-program som ger Ukraina direkt tillgång till vår vapenindustri, vilket ger dem mer att säga till om över vad de behöver, samtidigt som EU hjälper till att tillhandahålla den finansiering de behöver. Och när våra medlemsländer går samman betyder det att inget enskilt medlemsland kommer att drabbas av en alltför betydande buckla i sin egen försvarsförmåga.

"Båda alternativen har sina promotorer och sina belackare. Ingen av dem är perfekta, men att göra ingenting är inte ett alternativ. Det finns ingen tid för självbelåtenhet. Vi behöver bara den politiska viljan att göra det.

"Ett modigt nytt Europa är vad som behövs. Det betyder att vi måste gå från ad hoc-lösningar till en verklig säkerhets- och försvarsunion, som kompletterar snarare än konkurrerar med Nato.

"Denna förändring av paradigm kräver också att vårt förbund tar oöverträffade och avgörande steg för att minska våra beroenden och för att stärka vår strategiska autonomi och motståndskraft.

"Vänner, ett modigt nytt Europa innebär att göra saker lite enklare, lite mer rättvisa, lite mer värdiga för människor som står inför osäkerhet som vid några andra tillfällen i minnet.

"Just nu är folk oroliga för sina räkningar, för att komma till slutet av månaden, för världen de kommer att lämna för sina barn. De oroar sig för framtiden och Europa måste kunna svara. När människor känner att demokratin gör det. inte hjälpa till att ta itu med sin ensamhet, isolering och frustration, de kommer att vända sig bort från det.

"Ekonomi betyder något. Jobb betyder något. Människor som är en del av samhället är viktiga. Värdighet och utbildning är viktiga, för vi vet att om den ekonomiska klyftan i samhället innebär att alltför många människor känner sig ensamma och utanförskap, det är då de kommer att känna att vi har svikit dem.

"Att värma upp våra hem, ge bränsle till våra industrier, hålla våra små och medelstora företag öppna och köra våra bilar blir svårare. Inflationen håller priserna höga. Vi vet detta. Det finns beslut som vi kan ta nu.

"Vi kan agera tillsammans för att begränsa effekterna: oavsett om det handlar om pristak, fastställande av våra fakturerings- och prissättningssystem eller frikoppling av elpriset från gas. Vi kan titta på vår långsiktiga budget, den fleråriga finansiella ramen , och se var en översyn behövs och hur vi kan få det att fungera bättre i den här nya världen. Det finns saker som vi kan göra, även tillfälligt, för att kompensera för den omedelbara pressen, samtidigt som vi implementerar långsiktiga strategier. Om det någonsin fanns ett ögonblick för "mer Europa", det här är det.

"Europa måste erbjuda sitt folk hopp. När vi blickar mot vår öst och ser Putins stridsvagnar, eller Kina stiga med ett värde som är mycket annorlunda än vårt; när vi blickar mot vårt norra och ser vad Brexit har gjort; eller till vårt väst, och se den djupa samhälleliga splittringen som utnyttjas av Trumpism; - det är tydligt att världen behöver Europa när den är som bäst. Att på nytt bekräfta de värderingar som Europa står för är det som kommer att hjälpa människor att återta den känslan av brådska och optimism i potentialen i vårt projekt.

"Vänner, Europa kommer bara att överleva om vi kämpar för det. Om vi ​​slutar ta det för givet. Om vi ​​förstår och förklarar dess fördelar. Om vi ​​trycker tillbaka mot dem som är fast beslutna att underminera det. Och om vi lyssnar.

"Om vi ​​kan bekräfta att den konstruktiva, proeuropeiska politiken i mitten, av måttfullhet, av studerad balans fortfarande hör hemma i vår politiska krets – och att denna plats i det politiska spektrumet behöver konsolideras och stärkas.

Om vi ​​kan reformera. Om vi ​​kan återinvestera i potentialen i vårt europeiska projekt.

"Om vår natt av europeiska idéer blir konkreta förslag.

"Tack."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend