Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Triljon euro BNP-möjlighet om Europa ansluter sig till digitalisering, avslöjar rapporten

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En ny rapport, Digitalisering: En möjlighet för Europa, visar hur en ökad digitalisering av Europas tjänster och värdekedjor under de närmaste sex åren kan öka Europeiska unionens BNP per capita med 7.2% - motsvarande en ökning på 1 biljon euro i den totala BNP. Rapporten, beställd av Vodafone och genomförd av Deloitte, tittar på de fem nyckelåtgärderna - anslutning, humankapital, användning av internettjänster, integration av digital teknik och digitala offentliga tjänster - som mäts av Europeiska kommissionens Digital ekonomi och samhälleindex (DESI), och avslöjar att även blygsamma förbättringar kan ha stor inverkan.

Använda data1 från alla 27 EU-länder och Förenade kungariket under 2014-2019 avslöjar rapporten att en ökning med 10% av den totala DESI-poängen för en medlemsstat är förknippad med en 0.65% högre BNP per capita, förutsatt att andra nyckelfaktorer förblir konstanta, t.ex. som arbete, kapital, statlig konsumtion och investeringar i ekonomin. Men om den digitala tilldelningen från EU: s återhämtningspaket, särskilt återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF), koncentrerades till områden som kunde se alla medlemsstater uppnå en DESI-poäng på 90 fram till 2027 (slutet på EU: s budgetcykel), BNP i hela EU kan öka med så mycket 7.2%.

Länder med lägre BNP per capita år 2019 är de största stödmottagarna: om Grekland skulle höja sin poäng från 31 år 2019 till 90 år 2027 skulle detta öka BNP per capita med 18.7% BNP och produktivitet på lång sikt med 17.9% . Faktum är att ett antal betydande medlemsländer, inklusive Italien, Rumänien, Ungern, Portugal och Tjeckien alla skulle se BNP-stigningar på över 10%.

Annons

Vodafone-koncernens gruppchef Joakim Reiter sade: ”Digital teknik har varit en livlina för många under det senaste året, och denna rapport visar konkret hur ytterligare digitalisering verkligen är nödvändig för att reparera våra ekonomier och samhällen efter pandemin. Men det läggs en klar skyldighet för beslutsfattare att nu se till att de medel som tilldelas av nästa generations EU-återvinningsinstrument används klokt, så att vi kan låsa upp dessa betydande fördelar för alla medborgare.

”Denna kris har skjutit gränserna för vad vi alla trodde var möjliga. Nu är det dags att ha modet och sätta en tydlig, hög bar för hur vi bygger om våra samhällen och utnyttjar digitalt fullt ut för detta. DESI - och uppmaningen till "90 med 27" - ger en sådan robust och ambitiös ram för att driva konkreta fördelar med digitalisering och bör utgöra en integrerad del för att mäta framgången för EU: s återuppbyggnadsanläggning och Europas ambitioner om digitala decennier bredare. "

Digitalisering kan möjliggöra ekonomisk och samhällelig motståndskraft inte bara när det gäller anslutning och ny teknik utan också genom att driva medborgarnas digitala färdigheter och utföra offentliga tjänster. Tidigare studier har redan skapat breda positiva kopplingar mellan digitalisering och ekonomiska indikatorer.

Annons

Den här nya rapporten går ett steg längre och bygger vidare en tidigare Vodafone-rapport, också producerad av Deloitte, som också tittar på de bredare fördelarna med digitalisering, som inkluderar:

  • Ekonomisk: En ökning av BNP per capita mellan 0.6% och 18.7%, beroende på land. med EU en total ökning av BNP per capita på 7.2% fram till 2027;
  • Miljö: ju mer vi använder digital teknik, desto större är miljöfördelarna, från minskad pappersanvändning till effektivare städer och mindre användning av fossila bränslen - till exempel genom att använda Vodafones Internet of Things (IoT) -teknologi i fordon kan minska bränsleförbrukningen med 30%, vilket sparar uppskattningsvis 4.8 miljoner ton koldioxide förra året;
  • Livskvalité: innovationer inom e-hälsa kan förbättra vårt personliga välbefinnande och smarta stadsteknologier stöder vår hälsa med lägre utsläpp och dödlighet - rullande ut e-hälsolösningar i hela EU kunde förhindra så många som 165,000 XNUMX dödsfall per år, och
  • inclusivity: det digitala ekosystemet öppnar upp möjligheter för fler samhällsmedlemmar. När vi investerar i digitala färdigheter och verktyg kan vi dela fördelarna med digitalisering mer rättvist - till exempel för var 1,000 nya bredbandsanvändare på landsbygden skapas 80 nya jobb.

Sam Blackie, partner och chef för EMEA Economic Advisory, Deloitte, sade: ”Antagandet av ny teknik och digitala plattformar i hela EU kommer att skapa en stark grund för ekonomisk tillväxt, skapa nya möjligheter för produkter och tjänster och öka produktiviteten och effektiviteten. Ekonomier med låga nivåer av digital adoption kan dra stor nytta av digitalisering, vilket kommer att uppmuntra till ytterligare samarbete och innovation i hela Europa. ”

Förutom att beställa denna rapport har Vodafone ett antal initiativ, både på EU- och medlemsnivå, som kommer att stödja strävan mot digitalisering och driva på 90 för 27. Besök www.vodafone.com/EuropeConnected för mer detaljer.

Välj medlemsstaternas BNP och produktivitetsökning om de nådde 90 på DESI 2027:


NLIEESDECZPTHUITROGR
DESI-poäng för 201963.65853.651.247.34742.341.636.535.1
% ökning av BNP om land blir 90 på DESI0.590.984.387.8110.0610.1611.4311.6516.4818.70
produktivitetsökning om land blir 90 på DESI4.706.307.708.6010.3010.5012.9013.3016.7017.90

Rapporten använder data från 27 EU-länder och Storbritannien under 2014-2019 för att utveckla ekonometriska analyser av de ekonomiska effekterna av digitalisering, mätt med DESI, på BNP per capita och på långsiktig produktivitet. Detta bygger på metoder som använts i tidigare litteratur för att studera effekterna av teknik och digital infrastruktur på ekonomiska indikatorer. För mer information om metoden, se den tekniska bilagan till rapporten här.

Om DESI

Du har nu möjlighet Digital ekonomi och samhällsindex (DESI) skapades av EU för att övervaka Europas övergripande digitala prestanda och spåra EU-ländernas framsteg med avseende på deras digitala konkurrenskraft. Den mäter fem viktiga aspekter av digitalisering: anslutning, humankapital (digital kompetens), användning av internettjänster, integration av digital teknik (med fokus på företag) och digitala offentliga tjänster. EU: s och landets poäng är av 100. DESI-rapporter om digitaliseringsframsteg i hela EU publiceras årligen.

Om Vodafone

Vodafone är ett ledande telekommunikationsföretag i Europa och Afrika. Vårt syfte är att "ansluta för en bättre framtid" och vår expertis och skala ger oss en unik möjlighet att driva positiva förändringar för samhället. Våra nätverk håller familj, vänner, företag och regeringar uppkopplade och - som COVID-19 tydligt har visat - spelar vi en viktig roll för att hålla ekonomierna i drift och fungera i kritiska sektorer som utbildning och vård.  

Vodafone är den största mobil- och fastnätoperatören i Europa och en ledande global IoT-anslutningsleverantör. Vår M-Pesa-teknikplattform i Afrika gör det möjligt för över 45 miljoner människor att dra nytta av tillgång till mobila betalningar och finansiella tjänster. Vi driver mobila och fasta nät i 21 länder och samarbetar med mobilnät i 48 fler. Per den 31 december 2020 hade vi över 300 miljoner mobilkunder, mer än 27 miljoner fasta bredbandskunder, över 22 miljoner TV-kunder och vi anslöt mer än 118 miljoner IoT-enheter. 

Vi stöder mångfald och inkludering genom vår politik för moderskapsledighet och föräldraledighet, stärker kvinnor genom anslutning och förbättrar tillgången till utbildning och digitala färdigheter för kvinnor, flickor och samhället i stort. Vi respekterar alla individer, oavsett ras, etnicitet, funktionshinder, ålder, sexuell läggning, könsidentitet, tro, kultur eller religion.

Vodafone vidtar också betydande åtgärder för att minska vår påverkan på vår planet genom att minska våra växthusgasutsläpp med 50% till 2025 och bli netto noll till 2040, köpa 100% av vår el från förnybara källor till 2025 och återanvända, sälja eller återvinna 100 % av vår redundanta nätverksutrustning.

För mer information, klicka här, Följ oss på Twitter Eller anslut med oss ​​på Linkedin.

Om Deloitte

I detta pressmeddelande är hänvisningar till ”Deloitte” hänvisningar till en eller flera av Deloitte Touche Tohmatsu Limited (”DTTL”), ett brittiskt privat företag begränsat av garanti, och dess nätverk av medlemsföretag, som var och en är en juridiskt separat och oberoende enhet. .

Tveka inte, Klicka här för en detaljerad beskrivning av den juridiska strukturen för DTTL och dess medlemsföretag.

1 Datakällor inkluderar Världsbanken, Eurostat och Europeiska kommissionen.

Europeiska kommissionen

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 231 miljoner euro i förfinansiering till Slovenien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 231 miljoner euro till Slovenien i förfinansiering, motsvarande 13% av landets bidragstilldelning under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Sloveniens återhämtnings- och motståndskraftsplan. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Sloveniens plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få totalt 2.5 miljarder euro, bestående av 1.8 miljarder euro i bidrag och 705 miljoner euro i lån, under hela planens livstid. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU.

RRF är kärnan i NextGenerationEU som kommer att ge 800 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna. Den slovenska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Cypern

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 157 miljoner euro i förfinansiering till Cypern

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 157 miljoner euro till Cypern i förfinansiering, vilket motsvarar 13% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och resiliensfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få 1.2 miljarder euro totalt under planens livstid, med 1 miljard euro i bidrag och 200 miljoner euro i lån. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna.

Den cypriotiska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Belgien

EU: s sammanhållningspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien och Italien får 373 miljoner euro för att stödja hälso- och socialtjänster, små och medelstora företag och social integration

publicerade

on

Kommissionen har beviljat 373 miljoner euro till fem Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) operativa program (OP) i Belgien, Tyskland, Spanien och Italien för att hjälpa länderna med nödsituationer och reparationer av coronavirus inom ramen för REACT-EU. I Belgien kommer ändringen av Wallonia OP att tillhandahålla ytterligare 64.8 miljoner euro för förvärv av medicinsk utrustning för hälsovårdstjänster och innovation.

Medlen kommer att stödja små och medelstora företag i utvecklingen av e-handel, cybersäkerhet, webbplatser och onlinebutiker, samt den regionala gröna ekonomin genom energieffektivitet, miljöskydd, utveckling av smarta städer och koldioxidsnål offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, kommer 55.4 miljoner euro att stödja hälsorelaterad forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet och innovation vid universitet och andra forskningsinstitutioner samt investeringar i forskning, utveckling och innovation inom områdena klimat och hållbar utveckling. Denna ändring kommer också att ge stöd till små och medelstora företag och fonder för nystartade företag genom en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt kommer 75.7 miljoner euro att underlätta samarbete mellan små och medelstora företag och institutioner inom forskning, utveckling och innovation, och tillhandahålla investeringar och rörelsekapital för mikroföretag som drabbats av coronaviruskrisen. Dessutom kommer fonderna att möjliggöra investeringar i företagens energieffektivitet, stödja digital innovation i små och medelstora företag och förvärva digital utrustning för skolor och kulturinstitutioner. I Italien kommer det nationella OP 'Social Inclusion' att få 90 miljoner euro för att främja den sociala integrationen av människor som upplever svår materiell brist, hemlöshet eller extrem marginalisering genom tjänsterna 'Housing First' som kombinerar tillhandahållande av omedelbara bostäder med möjliggörande av social- och arbetsförmedlingstjänster .

Annons

I Spanien kommer 87 miljoner euro att läggas till ESF OP för Castilla y León för att stödja egenföretagare och arbetare som fick sina kontrakt avbrutna eller reducerade på grund av krisen. Pengarna kommer också att hjälpa hårt drabbade företag att undvika uppsägningar, särskilt inom turistsektorn. Slutligen behövs pengarna för att tillåta viktiga sociala tjänster att fortsätta på ett säkert sätt och för att säkerställa utbildningskontinuitet under hela pandemin genom att anställa ytterligare personal.

REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare 50.6 miljarder euro ytterligare finansiering (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under 2021 och 2022. Åtgärderna fokuserar på att stödja arbetsmarknadens motståndskraft, jobb, små och medelstora företag och låginkomstfamiljer, samt att sätta framtidssäker grund för de gröna och digitala övergångarna och en hållbar socioekonomisk återhämtning.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend