Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU inför sanktioner mot ryssar kopplade till Navalny-förgiftning och internering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Rådet beslutade idag (2 mars) att införa restriktiva åtgärder mot fyra ryska individer som är ansvariga för allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna, inklusive godtyckliga arresteringar och kvarhållanden, liksom ett omfattande och systematiskt förtryck av friheten för fredlig församling och föreningar samt åsiktsfrihet uttryck i Ryssland.

Alexander Bastrykin, chef för den ryska federationens undersökningskommitté, Igor Krasnov, åklagaren, Viktor Zolotov, chef för National Guard, och Alexander Kalashnikov, chef för Federal Prison Service, har listats över sina roller i det godtyckliga gripandet , åtal och dömande av Alexei Navalny, samt förtryck av fredliga protester i samband med hans olagliga behandling.

Detta är första gången som EU inför sanktioner inom ramen för EU: s nya globala sanktionssystem för mänskliga rättigheter som inrättades den 7 december 2020. Sanktionssystemet gör det möjligt för EU att rikta in sig på de ansvariga för handlingar som folkmord, brott mot mänskligheten och andra allvarliga kränkningar eller kränkningar av de mänskliga rättigheterna, såsom tortyr, slaveri, utomrättsliga mord, godtyckliga arresteringar eller kvarhållanden.

De restriktiva åtgärder som trädde i kraft idag i samband med diskussioner i utrikesrådet den 22 februari 2021 består av ett reseförbud och frysning av tillgångar. Dessutom är det förbjudet för personer och enheter i EU att tillhandahålla medel till de listade, direkt eller indirekt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend