Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

2030 Digital Decade: Kommissionen söker syn på verktygslådan för att nå EU: s digitala mål

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har lanserat en konsultation och en diskussionsforum för att samla feedback om kommissionens Digital kompass. Målet är att samla in synpunkter på att påskynda den digitala omvandlingen, att nå de 2030 digitala målen, på att säkerställa samordnade åtgärder med medlemsstaterna, på att identifiera de politiska alternativen för att stödja målen och på att genomföra projekt i flera länder. Ett Europa som passar för den digitala tidsåldern Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad) sa: ”I dag ber vi Europas medborgare och företag att dela med sig av sina åsikter och hjälpa oss att förbereda det kommande politiska programmet Digital Compass som kommer att styra den digitala övergången.” Inre Marknadskommissionär Thierry Breton tillade: ”Vi skisserade visionen om ett digitalt bemyndigat Europa. Vi måste nu uppgradera EU: s verktygslåda och regelverk för att göra denna vision verklighet till 2030. I detta sammanhang vänder vi oss till medborgare, innovatörer, små och medelstora företag, medlemsstater och offentliga myndigheter, lokala, ekonomiska och sociala parter samt digitala intressenter. från forskning och civilsamhället för att hjälpa oss att definiera verktygen för att nå våra kollektiva digitala mål. ”

Samrådet, som är öppet till och med den 3 augusti, tillsammans med diskussionsforumet kommer att vara avgörande för förberedelsen av förslaget till politiskt program för Digital Compass, som kommer att översätta EU: s ambitioner till handling. Kommissionen inledde nyligen ett samråd om programmet Principer för digitalt decennium, för att samla synpunkter på de grundläggande värdena att upprätthålla i det digitala rummet. Du hittar mer information här.

Annons

Fortsätt läsa
Annons

Digitala ekonomin

Kommissionen föreslår en väg till det digitala decenniet för att leverera EU: s digitala omvandling senast 2030

publicerade

on

Den 15 september föreslog kommissionen en väg till det digitala decenniet, en konkret plan för att uppnå den digitala omvandlingen av vårt samhälle och vår ekonomi år 2030. Den föreslagna vägen till det digitala decenniet kommer att översättas EU: s digitala ambitioner för 2030 in i en konkret leveransmekanism. Det kommer att inrätta en styrningsram baserad på en årlig samarbetsmekanism med medlemsstaterna för att nå 2030 Digitala decennier på unionsnivå inom områdena digital kompetens, digital infrastruktur, digitalisering av företag och offentliga tjänster. Det syftar också till att identifiera och genomföra storskaliga digitala projekt som involverar kommissionen och medlemsstaterna. Pandemin belyste den centrala roll som digital teknik spelar för att bygga en hållbar och välmående framtid. I synnerhet avslöjade krisen en klyfta mellan digitalt lämpliga företag och de som ännu inte antog digitala lösningar, och belyste klyftan mellan välanslutna stads-, landsbygds- och avlägsna områden. Digitalisering erbjuder många nya möjligheter på den europeiska marknaden, där mer än 500,000 2020 lediga platser för cybersäkerhet och dataexperter förblev ofyllda år XNUMX. I linje med europeiska värderingar bör vägen till det digitala decenniet stärka vårt digitala ledarskap och främja mänskligt centrerad och hållbar digital politik stärker medborgare och företag. Mer information finns i detta pressmeddelande, Q & A och faktablad. President von der Leyens tal om tillståndet i unionen är också tillgänglig nätet.

Annons

Fortsätt läsa

Digitala ekonomin

Digital euro: Kommissionen välkomnar ECB: s lansering av projektet för digital euro

publicerade

on

Kommissionen välkomnar beslutet från ECB-rådet för Europeiska centralbanken (ECB) att starta det digitala europrojektet och inleda sin utredningsfas. Denna fas kommer att titta på olika designalternativ, användarkrav och hur finansiella mellanhänder kan tillhandahålla tjänster som bygger på en digital euro. Den digitala euron, en digital form av centralbankpengar, skulle erbjuda större valmöjligheter för konsumenter och företag i situationer där fysiska kontanter inte kan användas. Det skulle stödja en välintegrerad betalningssektor för att svara på nya betalningsbehov i Europa.

Med hänsyn till digitalisering, snabba förändringar i betalningslandskapet och uppkomsten av kryptotillgångar skulle den digitala euron vara ett komplement till kontanter, som bör förbli allmänt tillgängliga och användbara. Det skulle stödja ett antal politiska mål som anges i kommissionens bredare digital ekonomi och betalningsstrategier för detaljhandeln inklusive digitalisering av den europeiska ekonomin, öka eurons internationella roll och stödja EU: s öppna strategiska autonomi. Baserat på det tekniska samarbetet med ECB som inleddes i januari kommer kommissionen att fortsätta att arbeta nära ECB och EU-institutionerna under hela utredningsfasen för att analysera och testa de olika designalternativen mot bakgrund av politiska mål.

Annons

Fortsätt läsa

Digitala ekonomin

Ny digital resurs lanserades för att stödja hälsa, socialvård och industriinnovation

publicerade

on

Uppnå innovation är en ny resurs som utvecklats av Life Sciences Hub Wales för att informera och vägleda dem som arbetar inom innovation inom industri, hälsa och socialvård. Den sammanfattar nyckelforskning, ger kritisk insikt och ger nya perspektiv från sektorsövergripande tankeledare.

Denna nya digitala resurs granskar den mängd kunskap som finns tillgänglig om innovation inom hälso- och sjukvården för att förse dem som behöver den med den mest relevanta och viktigaste informationen. Life Sciences Hub Wales har arbetat nära med bidragsgivare som spänner över hälsa, industri, akademi och socialvård som ger input.

Innovation uppfattas av många intressenter som viktigt för att katalysera förändringar i hela systemet och göra skillnad för patienter och människor. En nyligen genomförd undersökning beställd av Life Sciences Hub Wales för Beaufort Research fann att 97% av hälso- och socialvården ansåg innovation vara mycket viktig, tillsammans med 91% av industrin.

Annons

Hinder kan dock försvåra innovation, inklusive brist på gemensamt språk, resurser och sektorsövergripande engagemang. Life Sciences Hub Wales har skapat resursen Att uppnå innovation för att hantera dessa utmaningar och identifierat evidensbaserade lösningar och svar som hjälper dig att navigera i innovationsekosystemet och framtidssäkra våra hälso- och socialvårdssystem.

Resursen kommer att uppdateras regelbundet med nytt material och lanseras med:

Cari-Anne Quinn, VD för Life Sciences Hub Wales, sa: ”Den här nya resursen kan spela en nyckelroll i att hjälpa intressenter med alla bakgrunder att navigera i hälso- och socialvårdens ekosystem i Wales och bortom. Innovatörer har nyckeln till storskalig omvandling av hälsa, vård och välbefinnande i Wales och denna resurs kommer att stödja dem i att uppnå detta. ”

Annons

Minister för hälsa och sociala tjänster, Eluned Morgan, sa: ”Innovation spelar en viktig roll för att stödja vår hälso- och socialvårdssektor i Wales för att leverera nya idéer och tekniker i partnerskap med industrin. Jag välkomnar Life Sciences Hub Wales nya "Achieving Innovation" -resurs som ett nyckelverktyg för innovatörer som arbetar för att övervinna verkliga utmaningar och fånga spännande nya möjligheter. När vi grundade och finansierade Life Science Hub Wales var innovation kärnan i dess etos - denna etos har spelat en nyckelroll i vår återhämtning och svar på effekterna av COVID-19. ”

Dr Chris Subbe, akut, respiratorisk och kritisk vårdmedicinsk konsult vid Betsi Cadwaladr University Health Board och Senior Clinical Lecturer vid Bangor University, sa: ”Jag var mycket glad över att kunna bidra till resursen Achieving Innovation genom att utforska vikten av att göra innovation till en daglig vana.

Under denna tid med exceptionellt tryck på vår förmåga att tillhandahålla kvalitetsvård måste vi hitta sätt att utveckla talang och idéer var de än kommer. Den här nya resursen bör ge tvärvetenskapliga innovatörer från industri- och sjukvårdsbakgrund den information, sammanhang och språk som krävs. ”

Darren Hughes, chef för Welsh NHS Confederation, sa: ”Vi välkomnar den nya Achieving Innovation-resursen från Life Sciences Hub Wales, eftersom vi har sett effekterna av innovation och serviceomvandling som svar på Covid-19-pandemin. Resursen stöder en djupare förståelse för innovation och kompletterar vår rapport med flera byråer utarbetad av Swansea University, NHS Wales COVID-19 Innovations- och transformationsstudierapport, som bygger på en omfattande evidensbas av personalupplevelser från hela NHS Wales, och undersöker varför och hur de innoverade och tittar på praktiska rekommendationer för att främja denna agenda.

"När vi påbörjar återhämtning är det absolut nödvändigt att vi utnyttjar möjligheterna att förbättra serviceleverans, effektivitet, patientresultat, personalens välbefinnande och uppmuntra en kultur för att lära och dela bästa praxis över organisatoriska gränser."

Resursen kommer vid en spännande tid för innovation i Wales, med lanseringen av Intensive Learning Academies tidigare 2021. De första i sitt slag i världen, dessa världsledande akademier levererar innovationsfokuserade kurser, forskning och skräddarsydd konsultation Life Sciences Hub Wales stöder relevanta partners.

Om du vill utforska resursen för att uppnå innovation, Klicka här

Om Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales syftar till att göra Wales till valet för innovation inom hälsa, vård och välbefinnande. Vi hjälper till att främja innovation och skapa meningsfullt samarbete mellan industri, hälsa, socialvård, myndigheter och forskningsorganisationer.

Vi vill hjälpa till att förändra nationens hälsa och ekonomiska välbefinnande:

  • Påskynda utvecklingen och antagandet av innovativa lösningar som stöder Wales hälso- och sjukvårdsbehov, och
  • samarbeta med industrin för att främja ekonomisk förbättring inom life science-sektorn och driva tillväxt och jobb i Wales.

Vi gör detta genom att arbeta nära med kollegor inom hälso- och sjukvården för att förstå de utmaningar och påtryckningar en organisation kan möta. När vi väl har identifierats arbetar vi sedan med industrin för att hjälpa till med att källa och stödja utvecklingen av innovativa lösningar för att svara på dessa utmaningar med smidighet.

Vårt team erbjuder skräddarsydda råd, skyltar och support för att påskynda alla innovationsresor, oavsett om de stöder en kliniker med en ljus idé eller en multinationell organisation för biovetenskap.

Life Sciences Hub Wales hjälper till att katalysera förändringar i hela systemet genom att sammankalla och organisera ett sektorövergripande innovationsekosystem. Dessa anslutningar gör det möjligt för oss att skapa värdefulla nätverks- och matchningsmöjligheter.

Att ta reda på mer, klicka här.

Om resursen Att uppnå innovation

Resursen startar med:

  • Åtta insikter för att uppnå innovation- artikel som samlar viktiga insikter och teman från hela resursen.
  • katalog sammanfattande stöd och organisationer som finns i Wales.
  • A berättande recension av innovationsbevis och litteratur.
  • A granskning av policyn av den walisiska regeringens strategi för innovation.
  • Bloggar författad av ledare från hela hälso-, industri- och socialvården med fokus på innovation.
  • Poddsändningar där tankeledare diskuterar utmaningarna och möjligheterna med innovation.

Undersökningsreferens:

"En nyligen genomförd undersökning beställd av Life Sciences Hub Wales för Beaufort Research visade att 97% av hälso- och socialvården ansåg innovation vara mycket viktig, tillsammans med 91% av industrin. ”

Beaufort Research fick i uppdrag av Life Sciences Hub Wales att genomföra en anonym undersökning om olika sektorns uppfattningar om organisationen och den bredare biovetenskapssektorn i början av 2021. Detta genomfördes för att hjälpa till att informera Life Sciences Hub Wales framtida strategiska inriktning.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend