Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Marie Skłodowska-Curie-åtgärder: Kommissionen stöder forskare och organisationer med 822 miljoner euro 2021

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har aviserat nya ansökningsomgångar för att stödja forskares utbildning, färdigheter och karriärutveckling inom ramen för Marie Skłodowska-Curie (MSCA), EU:s flaggskeppsfinansieringsprogram under Horizon Europe för forskarutbildning och postdoktoral utbildning. Mariya Gabriel, kommissionsledamot för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomsfrågor, sa: "Covid-19-krisen har ännu en gång belyst vikten av Europas beroende av högutbildade forskare som kan upptäcka och hantera kommande utmaningar. Den visade också värdet av att kommunicera vetenskapliga bevis till beslutsfattare och allmänheten, och som arbetar över discipliner. I detta sammanhang är Marie Skłodowska-Curie-åtgärderna ett avgörande instrument. Sedan det lanserades för 25 år sedan har programmet uppmuntrat fler kvinnor och män till forskarkarriärer, och främjat Europas attraktiv för topptalanger från hela världen.”

Smakämnen samtal följa antagandet av arbetsprogrammet Horisont Europa 2021–2022. Med en total budget på 6.6 miljarder euro under 2021-2027 stödjer Marie Skłodowska-Curie Actions forskare från hela världen, i alla skeden av deras karriärer och inom alla discipliner. Åtgärderna gynnar också institutioner genom att stödja utmärkta doktorandprogram, postdoktorsprogram och forskningssamarbete och innovationsprojekt, vilket ökar deras globala attraktionskraft och synlighet och främjar samarbete utanför den akademiska världen, inklusive med stora företag och små och medelstora företag. År 2021 finns cirka 822 miljoner euro tillgängliga för att stödja forskarnas karriärer och främja spetskompetens inom forskning och innovation.

Mer information finns i pressmeddelande och faktablad.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend