Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Hur Delta-varianten uppgraderar antaganden om koronaviruset

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En ungdom får en vaccination mot koronavirussjukdomen (COVID-19) vid ett mobilt vaccinationscenter, eftersom Israel fortsätter att kämpa mot spridningen av Delta-varianten, i Tel Aviv, Israel 6 juli 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Sjukhuspersonal gör röntgen av lungan hos en patient som lider av koronavirussjukdomen (COVID-19) på Hospital del Mar, där ytterligare en avdelning har öppnats för att hantera en ökning av coronaviruspatienter i Barcelona, ​​Spanien den 15 juli. 2021. REUTERS / Nacho Doce / File Photo

Delta-varianten är den snabbaste, starkaste och mest formidabla versionen av coronavirus som orsakar COVID-19 som världen har stött på, och det antar antaganden om sjukdomen även när nationer lossar begränsningar och öppnar sina ekonomier, enligt virologer och epidemiologer. skriva Julie Steenhuysen, Alistair Smout och Ari Rabinovitch.

Vaccinskyddet är fortfarande mycket starkt mot allvarliga infektioner och sjukhusinläggningar orsakade av någon version av coronavirus, och de som är mest utsatta är fortfarande de ovaccinerade, enligt intervjuer med 10 ledande COVID-19-experter.

Den största oro för Delta-varianten, som först identifierades i Indien, är inte att den gör människor sjukare, utan att den sprids mycket lättare från person till person, vilket ökar infektioner och sjukhusvistelser bland de ovaccinerade.

Annons

Bevis ökar också att det kan infektera fullvaccinerade människor i högre takt än tidigare versioner, och oro har uppkommit att de till och med kan sprida viruset, sa dessa experter.

"Den största risken för världen just nu är helt enkelt Delta", säger mikrobiologen Sharon Peacock, som driver Storbritanniens ansträngningar för att följa genomerna av koronavirusvarianter och kallar det "den snabbaste och snabbaste varianten hittills."

Virus utvecklas ständigt genom mutation, med nya varianter som uppstår. Ibland är dessa farligare än originalet.

Annons

Tills det finns mer information om överföring av Delta-varianten, säger sjukdomsexperter att masker, social distansering och andra åtgärder som avsatts i länder med breda vaccinationskampanjer kan behövas igen.

Folkhälsan England sa på fredag ​​att av totalt 3,692 58.3 personer som var inlagda i Storbritannien med Delta-varianten var 22.8% ovaccinerade och XNUMX% helt vaccinerade.

I Singapore, där Delta är den vanligaste varianten, rapporterade regeringstjänstemän på fredagen (23 juli) att tre fjärdedelar av koronavirusfallet inträffade bland vaccinerade individer, men ingen var allvarligt sjuk.

Israeliska hälsovårdstjänstemän har sagt att 60% av nuvarande COVID-fall på sjukhus är vaccinerade. De flesta är 60 år eller äldre och har ofta underliggande hälsoproblem.

I USA, som har upplevt fler COVID-19-fall och dödsfall än något annat land, representerar Delta-varianten cirka 83% av nya infektioner. Hittills utgör ovaccinerade personer nästan 97% av allvarliga fall.

"Det finns alltid en illusion att det finns en magisk kula som kommer att lösa alla våra problem. Coronaviruset lär oss en lektion", säger Nadav Davidovitch, chef för Ben Gurion Universitys folkhälsoskola i Israel.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-vaccin, en av de hittills mest effektiva mot COVID-19, verkade endast 41% effektiva för att stoppa symtomatiska infektioner i Israel under den senaste månaden när Delta-varianten sprids, enligt israeliska regeringsdata. Israeliska experter sa att denna information kräver mer analys innan slutsatser kan dras.

"Skyddet för individen är mycket starkt. Skyddet för att smitta andra är betydligt lägre", säger Davidovitch.

En studie i Kina visade att personer som är smittade med Delta-varianten bär 1,000 gånger mer virus i näsan jämfört med den förfädernas Wuhan-stam som först identifierades i den kinesiska staden 2019.

"Du kan faktiskt utsöndra mer virus och det är därför det är mer överförbart. Det undersöks fortfarande", sade Peacock.

Virolog Shane Crotty från La Jolla Institute for Immunology i San Diego noterade att Delta är 50% mer smittsam än Alpha-varianten som först upptäcktes i Storbritannien.

"Det konkurrerar med alla andra virus eftersom det bara sprider sig så mycket mer effektivt", tillade Crotty.

Genomicsexpert Eric Topol, chef för Scripps Research Translational Institute i La Jolla, Kalifornien, noterade att Delta-infektioner har en kortare inkubationsperiod och en mycket högre mängd viruspartiklar.

"Det är därför som vaccinerna kommer att utmanas. De som vaccineras måste vara särskilt försiktiga. Det här är tufft", säger Topol.

I USA har Delta-varianten anlänt eftersom många amerikaner - vaccinerade och inte - har slutat bära masker inomhus.

"Det är en dubbel whammy," sa Topol. "Det sista du vill är att lossa begränsningarna när du möter den mest formidabla versionen av viruset hittills."

Utvecklingen av högeffektiva vacciner kan ha lett till att många tror att COVID-19, när de väl vaccinerats, utgör ett litet hot mot dem.

"När vaccinerna utvecklades först trodde ingen att de skulle förhindra infektion", säger Carlos del Rio, professor i medicin och epidemiologi vid infektionssjukdom vid Emory University i Atlanta. Målet var alltid att förhindra svår sjukdom och död, tillade del Rio.

Vaccinerna var dock så effektiva att det fanns tecken på att vaccinerna också förhindrade överföring mot tidigare koronavirusvarianter.

"Vi blev bortskämda", sa del Rio.

Dr Monica Gandhi, läkare vid infektionssjukdomar vid University of California, San Francisco, sa: "Människor är så besvikna just nu att de inte är 100% skyddade från milda genombrott" - smittas trots att de har vaccinerats.

Men, tillade Gandhi, det faktum att nästan alla amerikaner som är inlagda med COVID-19 just nu är ovaccinerade är ganska häpnadsväckande effektivitet.

coronavirus

HERA: Första steget mot inrättandet av EU FAB, ett nätverk av ständigt varm produktionskapacitet

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelande om tidigare information, som ger vaccin- och terapiproducenter preliminär information om EU: s FAB-uppmaning till tävling, planerad till början av 2022. Målet med EU FAB är att skapa ett nätverk av "ständigt varma" produktionskapacitet för vaccin- och medicintillverkning som kan aktiveras vid framtida kriser. EU FAB kommer att täcka flera vaccin- och terapeutiska tekniker. För att vara i drift hela tiden förväntas de deltagande produktionsanläggningarna säkerställa tillgången på kvalificerad personal, tydliga driftsprocesser och kvalitetskontroller, så att EU kan vara bättre förberett och bemöta framtida hälsorisker. EU FAB kommer snabbt och enkelt att kunna aktivera sitt nätverk av tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på vacciner och/eller terapibehov tills marknaden har skalat upp produktionskapaciteten. EU FAB kommer att utgöra en nyckelkomponent i den industriella dimensionen hos European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), vilket meddelades i meddelandet Vi presenterar HERA, nästa steg mot att slutföra Europeiska hälsounionen, den 16 september. Meddelandet om förhandsinformation om EU FAB är tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend