Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

Kommissionen godkänner 45 miljoner euro belgiskt system för att stödja företag som drabbats av coronavirusutbrottet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har godkänt ett belgiskt system på 45 miljoner euro för att stödja företag verksamma i Bryssel-huvudstadsregionen som drabbats av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den belgiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Det offentliga stödet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt programmet, som går under namnet "la prime Relance", kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Stödberättigade är företag av alla storlekar som är verksamma inom följande sektorer: nattklubbar, restauranger och kaféer (”ReCa”) och några av deras leverantörer, evenemang, kultur, turism, sport och persontransporter. För att vara berättigade måste företag ha varit registrerade i centralbanken för företag ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senast den 31 december 2020. Kommissionen fann att det belgiska systemet överensstämmer med villkoren i det tillfälliga Ramverk. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64775 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons
Annons

trend